måndag 3 november 2008

Från knopp till citron

Jag har länge tänkt att jag skulle göra en serie av foton från blomknopp till färdig citron... av någon anledning har det dock aldrig blivit av att jag har fotograferat någon "citronbebis"... så det får väl duga så här så länge....





10 kommentarer:

  1. jag visste inte att blommorna såg ut så.. :o)

    SvaraRadera
  2. de är verkligen fina.. ;-)

    SvaraRadera
  3. Vilka fiiiina blommor.. inte helt olika Azahar (apelsinträdets blommor).

    SvaraRadera
  4. Knopparna har jag aldrig sett tidigare...jättefina bilder...man kan nästan känna doften!
    Tyvärr så vet jag inget om Sonys kameror men kolla riktigt noga att de gamla objektiven verkligen passar. Tillverkarna brukar ju kunna ändra det mesta för att man ska bli tvungen att köpa nytt och om de dessutom har bytt ägare så kan man inte vara nog försiktig. Kameran som jag har nu är min första digitala systemkamera, en Nikon D40 och den är jag nöjd med. Min dotter köpte en DX40 som har bättre upplösning och jag ångrar lite att jag inte satsade på den när jag ändå skulle köpa en kamera. Men oftast är det ju ekonomin som styr...
    Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig, kanske nån fotosajt på nätet som Fotomania eller Fotosidan kan ge bättre information.
    Må så gott! Kram!

    SvaraRadera
  5. Nej, det förstår jag. Objektiv är ju svindyra så visst vill man kunna utnyttja dem man redan har. Med lite tur så kanske det är någon som läser det här som har erfarenhet av Sonys kameror:)
    Kram Ninni

    SvaraRadera
  6. Inte dåligt, fina bilder och en bra idé. Nja, kanske inte vad man vill höra, men roligt att bli påhejad! Tack för det! :)

    SvaraRadera
  7. Fina bilder :-) Såklart citronträden har blommor precis som äppelträd och annat. Men jag har aldrig tänkt på dem annat än fulla med citroner, dumt! Nu vet jag hur blommorna ser ut. Kanske du knäpper kort nästa år på de små babycitronerna...

    SvaraRadera
  8. Oj vad gult och fint du fått till det! Härlig varm färg.
    Haha...jag skulle gärna sett svärmors min:) Tänk vilka kulturkrockar det kan bli.Chryss här är en riktig slit-och slängblomma. Du kan köpa en liten en för drygt en femma. Det gör ju också att man blit lite uttråkad av att se dem hela tiden, överallt.Egentligen är de ju vackra och oerhört hållbara som snittblommor.
    Hoppas du får en riktigt skön helg! Kram Ninni

    SvaraRadera
  9. Vilka härliga bilder du tar!
    Jag hittade till dig från tomtarotroll listan där jag också är med. Bor utanför Pavia i norra Italien sedan 4 år och bloggar lite om vårt liv här.
    Njut av den vackra dagen idag (även här skiner solen för första gången på hela veckan faktiskt!)

    SvaraRadera
  10. Tycker det duger alldeles utmärkt. Kan nästan känna doften av blommorna. Får mig att längta ännu mera till Giardini nu :o)
    Speciellt en så grå och trist dag som vi har här på Öland idag.
    Ciao Annika

    SvaraRadera