måndag 12 januari 2009

trivagos veckotema - Strand

Temat den här veckan inne på trivagos blogg är strand.
Idag när det är riktigt ruskväder här på Sicilien drömmer man sig tillbaka till varma, vita sandstränder i Thailand!!

Ao Phra Nang Beach i Krabiprovinsen i Thailand är en mindre strand som man enklast tar sig till med longtailbåt från Ao Nang eller Krabi. Från Ao Nang tar det ungefär 15 minuter att komma fram och väl där får man uppleva en mycket mysig strand och otroligt klart vatten. Stranden är omgiven av höga klippor och det finns också en och annan klippa framför stranden, ute i vattnet. Klipporna tillsammans med träden som växer i strandkanten ger helt klart en ombonad känsla. Dessutom ger klipporna och träden en härlig skugga för den som tycker att det blir för varmt att ligga i solen. Båtarna lägger till ungefär i mitten av stranden, och vill man ha lite lugn och ro ska man ta plats på den vänstra sidan av stranden. I den högra änden av stranden finns en grotta och många kommer hit bara för att titta på den och sedan åka vidare till andra stränder runt omkring, så på den delen av stranden blir det en hel del spring fram och tillbaka. Det finns inga restauranger eller barer, men varje morgon lägger en liten restaurangbåt (eller vad man ska kalla den för) till vid stranden och från den kan man köpa enklare mat och kylda drycker.
Även om Ao Phra Nang är betydligt lugnare än till exempel stranden i Ao Nang, så slipper man inte helt ifrån försäljare här heller, men det är helt klart mycket mindre eftersom även dem är tvungna att ta sig hit med båt, men jag kan ändå rekommendera den här stranden till den som vill ha en lugn, skön dag i lite avskildhet. Det känns verkligen lyxigt att kunna hitta en avskild plats på en underbar strand, bara slappna av, ta ett dopp i det kristallklara vattnet eller snorkla en stund intill klipporna och titta på alla fina fiskar!

11 kommentarer:

  1. Hej!

    En underbar strand du visar och beskriver, där skulle man vara nu

    Skön vecka önskar jag dej

    Solvarma Irene

    SvaraRadera
  2. Ja, livet på en strand en sådan dag som idag hade varit underbar skitväder här med, är det vinter ska det vara snö och några grader kallt, minst, ser på väderkartan över europa att det varit kallt och det rejält på många håll och nu har Ryssland stängt av gasen igen, det innebär verklig kyla för många, hur hamnar man på en Citronodling då?. Kanske dum fråga ska läsa din blogg så kanske svaret finns där, förövrigt bloggar runt och länkar hit och dit och helt plötsligt så är man i en annan del av världen, fantastiskt, men det suddar också ut avstånden, körde över 1000 mil i somras med husbil då känner man vilka avstånd det är egentligen, ha det bra mvh från Peter Olofsson!

    SvaraRadera
  3. det är ju sannerligen ett ställe jag skulle vilja vara på nu.. vackert. :-)

    SvaraRadera
  4. Oh, vad underbart det ser ut :) Jag blundar och tar mig sakta men säkert dit!

    SvaraRadera
  5. Aaaahhh, så underbart! Jag skulle vilja vara där nu...

    SvaraRadera
  6. Tjohooo, jag har inte möjlighet att resa. Men om jag läser i din blogg känns det som om jag får ett litet titthål...
    Tack för att du delar med dig!
    Ha en underbar dag.

    SvaraRadera
  7. Där skulle man vara nu!!

    Här är allmänt grått och trist och vädret hos er är visst inte bättre även om ni har lite varmare.

    SvaraRadera
  8. Ciao bedda
    Enligt SMHI ska det bli sol på eftermiddagen i morgon hos dig och inget regn på flera dagar. Låter väl bra? :o) Men ok det blir nog knappast så fint som på din bild men iallafall :o)
    Så jag hoppas jag kommer med solen till dig imorgon. Vi ses snart.
    Ciao

    SvaraRadera
  9. Åh, vilken vy!! Man längtar onekligen till havet när man ser den bilden...
    Hoppas du får lite sol du också!
    Kramar!

    SvaraRadera
  10. Hej, jag hittade just till dig via andra svensk-italienska bloggar och eftersom jag är både blivande mamma och svensk-romagnola känner jag igen mig mycket i det du skriver. Jag tittar aldeles säkert in igen! :)

    SvaraRadera
  11. Grym bild - jag längtar också tillbaka. ;))

    SvaraRadera