tisdag 3 mars 2009

Enkel Fiskgryta a´la Helena

En enkel, god och snabb fiskgryta

Fyra portioner
400 gram fisk (till exempel torsk)
1 knippe broccoli
200-300 gram champinjoner
2 dl matlagningsgrädde
matlagningsolja
salt
peppar

Koka broccolin.
Fräs champinjonerna i matlagningsolja i en stor kastrull.
Häll på grädden och lägg i fisken. Låt puttra tills fisken är genomkokt.
Lägg ner broccolin och salta och peppra efter smak.

Servera med kokt ris eller en sallad.

7 kommentarer:

  1. Det där låter gott!
    Jag är alltid ute efter snabba lätta recept. Nu har jag dessutom broccoli i kylen som måste användas snart - jag säger till om jag "lånar" ditt recept!

    SvaraRadera
  2. Nu blev jag hungrig... väldigt hungrig och klockan är för mycket för att vräka i sig mat. Suck!

    SvaraRadera
  3. det finns ingen matlagningsgrädde här.. men man kanske kan köra en variant. låter gott :-)

    SvaraRadera
  4. Om jag vill ha lite mindre kalorier tar jag grekisk youghurt istället för grädde, men den får inte koka för då blir den grynig.. då får man nog koka fisken före och hälla på youghurten allra sist...
    Jag saknar verkligen alla alternativ vi har hemma med creme fraiche, olika fetthalter på grädden, matlagningsyoghurt och allt vad det är.. här finns inget mellanting mellan tjock grädde och mjölk....

    SvaraRadera
  5. Låter gott. Undrar om det blir lika gott utan grädden (mjölkprodukter).

    SvaraRadera
  6. Kul med recept och så gav du mig ett tips om den grekiska grädden, det låter supergott! Ibland kan det finnas panna acida i en viss affär, kommer inte ihåg om den är fransk eller tysk men den smakar bra ändå!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Det låter gott och enkelt =)
    Måste prova....

    SvaraRadera