måndag 9 mars 2009

Etna



Etna har varit i utbrott ända sedan i somras, och det har konstant runnit lite lava på sidan, ibland lite mer, ibland lite mindre. Just nu är det lite mindre, men det var första gången jag lyckades ta någorlunda bra kort på det som inte blev supersuddiga.....

9 kommentarer:

  1. Tack, just vad jag ville se! Jag har ju sett bilderna från i somras. Ja, du vet länken du gav mig när du lade ut månadsbilden. Men det här är ju det du ser nu, det du beskrev, och som jag blev så nyfiken på. Väldigt vackert! Och ack så mystiskt och spännande.
    Kram ☺

    SvaraRadera
  2. Wow, vad coolt. Lava och snö. Extremer som möts.

    HA en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  3. Lavan, den sega lavan. Hmm, påminner om vad jag har hela näsan, huvudet fullt med ;-)
    Visst är Etna smått magiskt. Trevlig vulkan som "puttrar på", beviset för att jordens inre verkar vara normalt :-) Ska försöka ta mig ut och till lokala bageriet. Tror jag behöver en måndagssemla ;-) Kan ju tänka på dig Pysen när jag smaskar i mig denna goda bulle. Tack för tröstande kommentar!

    SvaraRadera
  4. häftigt.. extra kul också för i år 7 nu läser de om vulkaner och just etna :-)

    SvaraRadera
  5. Vilka fina bilder du lyckats få från Etna. Det är en opålitlig dam!

    I december 2006 åkte vi med Airtours till Sicilien med destination Catania, men hamnade i Palermo p g a Etna. Och likadant var det när vi skulle hem. 100 mil fick Eva o Claudio köra för att vi skulle kunna ta oss till och ifrån Palermo. Inte roligt alls.

    Nu håller vi oss till Fritidsresor och den trygga chartern.
    /Ingrid

    SvaraRadera
  6. Häftigt! :o)

    Vi har ju en vulkan här som är orolig och de pratar mycket om askan som kan vara farlig/förstöra. Är de oroliga för sådant där?

    SvaraRadera
  7. Daisyandme: Nej, här pratar man inte om sånt alls faktiskt... Det händer nån gång om året att det ramlar ner aska här där vi bor, men man sopar bara bort det och så är det inte mer med det...

    SvaraRadera
  8. Vilka läckra bilder! Inte det lättaste att fotografera, kan jag tänka mig.

    SvaraRadera
  9. Ser du detta ända hemifrån!?

    SvaraRadera