lördag 15 augusti 2009

Malanova



Igår var det konsert nere på stranden igen, den här gången med gruppen Malanova. En ganska stor grupp med många duktiga musiker. Glad, livfull siciliansk musik som fick det att spritta i både gamla och unga. Många ungdomar dansade framför scenen och det roliga är att fastän de är i tonåren så KAN de verkligen de traditionella danserna!




Sångtexterna handlar mycket om det hårda livet förr, om fattigdom, kärlek, familjen, och självklart maffians inverkan på det dagliga livet. Nästan längst bak i ena hörnet av scenen stod den här mannen, klädd så som mafiosos ofta avbildas, med ett gevär på axeln...
Humor! :o)

Här en video som jag hittade på youtube:


4 kommentarer:

  1. Är det nya låtar eller är det gamla låtar i ny tappning?

    SvaraRadera
  2. Men hur är det egentligen, märker du av maffian? Smyger de på gatorna och kräver beskyddarpengar av affärsidkare? Eller hur är det med dessa mytomspunna män.

    SvaraRadera
  3. Ulrica: Man märker egentligen ingenting av att de finns som "vanlig dödlig". Det skjuts inte hej vilt på gatorna längre som det gjorde förr i tiden (även om det då och då rapporteras om något misstänkt lik). Mest ägnar de sig åt droghandel, mutor och svarta byggkontrakt. Jag tror att det är ganska vanligt fortfarande att man betalar "pizzo" för sin butik eller restaurang. Detta jobbas det dock hårt på och det finns ett ganska nytt skyddsprogram för de som vill anmäla.

    SvaraRadera