Idag testade jag ett nytt recept, busenkelt, snabbt och hemskt gott, om än lite färglöst.
Jag hade nog föredragit pasta eller ris till istället för sallad som det stod i receptet, och för färgens skull slänger jag nog i någon grönsak nästa gång...
Jag hade nog föredragit pasta eller ris till istället för sallad som det stod i receptet, och för färgens skull slänger jag nog i någon grönsak nästa gång...
För 4 personer (enligt receptet, det blev inte mycket kvar och vi är bara två...) behöver man:
5 kycklingbröstfileér, skurna i bitar
matolja
1 msk hackad fransk dragon (det hade jag inte så jag tog oregano istället, det gick bra det med)
2.5 dl grädde
1 msk citronsaft
salt
vitpeppar
svartpeppar
Hetta upp en stekpanna eller en wokpanna med olja, stek kycklingbitarna och strö över lite vitpeppar. (Jag stekte lite i taget för att inte pannan skulle svalna av för mycket). Lägg över kycklingen i en kastrull och rör ner dragon (eller som i mitt fall oregano) och häll på grädden.
Låt puttra 3-4 minuter och rör sedan ner citronsaften och smaka av med salt och svartpeppar.
Låt puttra 3-4 minuter och rör sedan ner citronsaften och smaka av med salt och svartpeppar.
Kycklingbröst är ju helt perfekt snabbmat. Jag brukar ha i röd o grön paprika och kanske lite brynt svamp också och så ris till, men jag är säker på att din gryta smakade jättegott. /Ingrid
SvaraRaderaJag har ett liknande recept men brukar pytsa i lite soja för att få färg. Själv är jag inte så förtjust i dragon utan väljer gärna basilika.
SvaraRaderaSer gott ut.. Man kan ju alltid göra sin egen variant med grönsaker för färg som du säger :-)
SvaraRaderaLåter supergott. Jag är hungrig som bara den just nu. Väntar på att gryta ska bli klar.
SvaraRaderaVad enkelt - och gott låter det med. Fast som du säger skulle det nog vara gott med t ex ris till!
SvaraRadera