söndag 20 september 2009

På kurs med Kurt

Kommer ni ihåg paketet som var så svårt att få tag på för några veckor sedan?
Det var min snälla moster som varit ute och köpt en kurs i photoshop elements som jag ville ha. Först idag har jag satt mig ner med boken och påbörjat min "utbildning" i detta fotoredigeringsprogram. Förut var jag inte alls intresserad av att skaffa programmet, eftersom jag inte redigerar mina bilder särskilt mycket, men efter en del tjat och påtryckningar från en viss Annika så skaffade jag det i alla fall till slut....
Hittills har jag bara använt det till att göra enkla korrigeringar av ljus och skuggor, och eventuellt beskära lite grann, allt annat har verkat allt för komplicerat...
Nu har jag upptäckt att både boken och programmet är toppen! Boken är enkelt upplagd med många bilder som visar hur man ska göra och trots att jag bara kommit till fjärde kapitlet har jag redan förstått mycket mer av programmet.

Kolla vad jag lärt mig idag!!

Det är långt ifrån perfekt, men himlans skojjigt!
Här har jag markerat originalblomman och klistrat in den flera gånger om.
(Originalet finns i det här inlägget).

Här har jag klistrat in blomman på en svart bakgrund. Tyckte det blev riktigt snyggt.

Tack Annika för att du tjatade, det här är ju jätteroligt :o)

14 kommentarer:

 1. Så duktig som du är tror jag det var en utmärkt idé! Lycka till och vi får väl fler "bildbevis"!

  SvaraRadera
 2. Så glad jag blir att du tog åt dig av allt mitt tjatande :o) Ser att du redan har lärt dig några tricks. Kul. Hoppas att du även ALLTID fotar i rawfils format också för nu börjar du samla på dig en hel del bra bilder som är värda att printa ut i lite större format. Har du kollat upp Moderskeppet också? Där kan man lära sig en massa också.

  Kramar Annika

  SvaraRadera
 3. Znogge: Det kommer alldeles säkert fler lek-bilder :o) Man vill ju visa upp vad man lärt sig

  Annika: Nix, fotar inte i RAW ännu, behöver mera minne för att kunna känna mig "fri". Med det minneskortet jag har kan jag bara ta 30 bilder eller något, det känns så begränsande, som när man hade filmrulle som man inte ville skulle ta slut i fall man hittade något ännu finare att fotografera senare ;o)

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev, nu blir jag åxå lite sugen på det programmet. Jag är hur okunnig som helst när det gäller redigering så det skulle behövas..jätteduktig är du:))
  Kram

  SvaraRadera
 5. Kul program. Jag kollade lite på nätet och såg några andra grejer man kan göra. Jag upptäckte också att man kan ladda ner programmet gratis. Har du gjort det?
  Var kursen dyr? För om jag laddar ner programmet så vore det ju kul att lära sig använda det också.
  Kram ☺

  SvaraRadera
 6. Segsliten: Nej, jag betalade för det... :o(

  Boken jag har köpt heter photoshop elements 7 grundkurs från ett förlag som heter docendo. Det finns en cd med med övningsbilder.

  Tant Brun & Tina: Tack, tack! :o)

  SvaraRadera
 7. Gud vad fint! Det där programmet blev jag sugen på nu, ska kolla efter det. Verkar som vi är på varandras bloggar samtidigt? :) Kram!

  SvaraRadera
 8. Jättefint - man kan göra väldigt kul grejer i photoshop, men det är verkligen inte lätt att använda utan "instruktioner", så jag brukar ge upp ganska fort faktiskt :)

  Vad mycket du hunnit blogga ihelgen - kul att ha lite att läsa ikapp! Kram

  SvaraRadera
 9. Det blev ju jättefint. Jag använder Paint Shop Pro och tycker att det är jättebra, men skulle nog behöva ta en kurs för att lära mig utnyttja alla finesser.
  /Ingrid

  SvaraRadera
 10. Det finns bra DVDer att köpa också på www.moderskeppet.se för Photoshop Elements. Där finns det en massa gratistips också. Suveränt ställe.

  SvaraRadera
 11. Välkommen i PS-klubben. Här borta sitter jag och tampas med det stoooora programmet med de måååånga möjligheterna!

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vad duktig du är Pysen!! Kul att se vad du pysslar ihop med Photshop :)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 13. Vad kul och vad fint det blev!
  jag skulle gärna lära mig både att fota och att redigera i photoshop :) Det får väl bli när jag får lite mera tid helt enkelt.

  Kram kram

  SvaraRadera