lördag 17 oktober 2009

Fullt ös

Idag skiner solen för första gången på hela veckan känns det som. Tvätten som har hängt inomhus i flera dagar är nu uthängd på balkongen och tvättmaskinen är redan igång. Det gäller att passa på och försöka tömma tvättkorgen när chansen finns.
Natten till igår hade vi ett rejält oväder igen, inne hos svensk tjej på sicilien, som bor i Taormina, kan ni se att det till och med haglade.. Här i Giardini blev det översvämningar i området runt Chiesa San Giovanni. Stora postkontoret, apoteket och några butiker är stängda på grund av att de fått in lera och vatten inomhus.
Den här veckan har gått så himla fort. Jag har haft fullt upp med att fylla på med varor i butiken och lite annat pyssel som har med den att göra.
Det har inte blivit en enda promenad med svägerskan sedan i måndags, eftersom vädret inte har varit särskilt trevligt. Vi får se om det kan bli av i morgon kanske...
Idag kommer en vän till oss som bor i Norge hem och hälsar på i någon vecka. Han ringde häromdagen och undrade om vi ville åka med honom och hans tjej till "ottobrata" i Zafferana nästa helg och jag var inte sen att ropa: Jaaaa, det vill vi!! Peppe såg mindre nöjd ut... undrar vad det beror på?? ;o)
(nu stack han precis in huvudet och frågade vad jag satt och skrev för något... när jag berättat sa han att jag får er att tro att han är ett "mostro", fast jag sa att det är nog ingen fara, de flesta som läser här känner nog igen sina egna män i det, för han är väl inte direkt ensam om att inte gilla marknader? hihi)

Nu ska här städas så det ryker, för i eftermiddag får jag troligen finfint besök.

Förresten, ni glömmer väl inte tävlingen?? Bara några få dagar kvar nu...6 kommentarer:

 1. Hahaha, nej O hade nog inte heller hoppat högt. Det hade blivit ett himla liv och så hade man fått truga lite... till han äntligen hoppat in i bilen... och faktiskt haft ganska kul. Karlar... ; )

  SvaraRadera
 2. Jag har minsann sett att det varit dåligt väder och idag rapporterade Catania bara 11 gr. Skönt att solen är tillbaka i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Già, in questo tutti gli uomini sono uguali, detestano accompagnare le mogli per mercati e bancarelle.
  E noi che li conosciamo bene troviamo sempre il modo per costringerli a farlo.
  Le donne sono amabilmente terribili!!!!
  Ciao e buona domenica, speriamo con il sole!
  Rosi

  SvaraRadera
 4. Ska bli jàttekul att ses i eftermiddag. Ska fòrsòka komma ihàg kanelbullarna ;)

  Hàrligt med sà fint vàder.

  Kraam!

  SvaraRadera
 5. M kommer aldrig i livet att gå på en marknad. Just nu är mitt lilla mission att få med honom på bröllop om en månad, nästan lika omöjligt... ;)

  SvaraRadera
 6. Nej han är säkert inget "Mostro" för Husse gillar inte heller marknader och han är ändå tämligen normal ;-)

  Vilken fantastiskt vacker bild! Här behövs också städas en aning... Får se om det blir av...

  SvaraRadera