lördag 31 oktober 2009

Psoriasis


Det här är Danny. Han har psoriasis och psoriasis artrit. Det har jag också.

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Blev så glad över att få läsa lite info. om mitt älskade Teneriffe.
  Där bodde jag ett år och jobbade som guide för den Spanska byrån, Viajes Insular 1968 - 69. Det var andra tider då kan du tro:-)
  I solen och värmen brukar väl psoriasis bli lite bättre? Särskilt saltvatten lär ha en läkande effekt. Ett annat bra läkemedel brukar vara att man inte är stressad. Lätt at säga, men ack så svårt att leva efter.
  Nu ska jag tillbka till TV:n och filmen som haft reklamvbrott.
  Har sett ditt namn många ggr. hos mina gamla Internetvänner och nu är jag äntligen här. Var ju på tiden:-)
  Ha det så gott vännen och lycka till med allt du företar dig här i livet.

  Kramen fr. Agneta i Götborg, naturligtvis:-))

  SvaraRadera
 2. Vad bra att du skrev om detta, för det gjorde att jag fick lära mig nya saker när jag googlade på psoriasis och psoriasis artrit.
  Paketet kom hem i brevlådan under min resa, så jag kunde packa upp det direkt när jag kom hem. Fina grejer! Och mycket väl förpackade. Tack för det. Hoppas det går bra för dig med din butik.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Jag hade en arbetskamrat och god vän som hade psoriasis, så jag har en liten aning om vad det innebär, men jag hade ingen aning om att du led av det också. Lite beroende av hur det yttrar sig så borde du ha nytta av att bo i ett land med mycket solsken. Min vän fick solresor på recept och var iväg till Gran Canaria och Spanien ett par gånger.

  Hoppas att du får en fin söndag!
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 4. Della: Kul att du tyckte om varorna! (och att du blev så nyfiken att du sökte vidare på psoriasis ;o)

  Ingrid: Det är mycket bättre nu när jag bor här på Sicilien. Det händer några gånger om året att jag har besvär av artriten, när det är så där extremt fuktigt som det kan vara här ibland, men det brukar inte vara så länge. I Sverige kunde jag ibland knappt ta mig ur sängen på vintern, så visst är det stor skillnad.

  SvaraRadera
 5. Hade ingen aning. Läste lite mer om sjukdomen på google, haft lite kunskap innan. Danny bor i Västerås. Filmen börjar vid ett av mina favoritfik i gamla delen utav staden.

  SvaraRadera
 6. Min pappa hade psoriasis, dock inte artrit. Precis som du skriver så blev det alltid bättre på sommaren när han var ute i solen och badade i saltvatten. Förstår att Siciliens klimat är bra för dig. :)

  Forskningen går ändå framåt på det här området - jag ser stor skillnad bara på de 11 åren sen pappa dog. Det gör att det känns lite mindre jobbigt om jag, eller mina barn skulle få det. (Det är ju i viss mån ärftligt. Både min pappa och min farfar hade det. Själv fick jag ju Crohn's istället - samma sjukdomsprocess typ fast på ett annat ställe.)

  Äter du kortison när du får din artritskov, eller kanske något imunosupressivt?

  SvaraRadera
 7. Ponder: Nej, jag tar inga mediciner för det längre. Möjligtvis en vanlig inflammationshämmande tablett men oftast står jag ut utan medicin, det brukar ju som sagt inte vara så många dagar nu för tiden.

  SvaraRadera
 8. Ledsen att höra. I Sicilien mår du bättre eftersom UV hjälper med det. Jag faktiskt arbetar med de här sjukdomar.

  SvaraRadera