fredag 1 januari 2010

Munter nyårshelg

Nyårshelgen är äntligen över och nu dröjer det ett tag innan man behöver stå ut med hela tjocka släkten igen. Egentligen förstår jag inte varför det tvunget ska firas tillsammans, ingen verkar vara särskilt nöjd över arrangemanget i vilket fall som helst...
Igår firades det nya året in i svägerskans tvätteri tillsammans med resten av släkten... Så här muntert var det vid halv tio-tiden...Här på Sicilien är det nästan viktigare med nyårsdagen än nyårsafton, i alla fall i vår släkt (i andra familjer kan det kanske vara annorlunda... ) så idag var det lunch hemma hos svärmor med samma gäng som vi firat julafton, juldagen och nyårsafton med.

Om jag säger så här, det kan bli lite för mycket av det goda ibland... ;o)

Det var lite intressant att se att faster, vars son med familj ALLTID kommer minst en timme försent, så att alla andra nästan hungrar ihjäl, hade hemskt bråttom med att grillen skulle tändas i går eftersom hennes son för en gång skull inte var sist... Då skulle vi helt plötsligt inte vänta in alla innan vi satte oss till bords?

Jag funderar allvarligt på att rymma nästa år, eller åtminstone drabbas av något väldigt smittsamt som varar från den 23:e december till den 2:a januari...

5 kommentarer:

 1. Tvätteriet ?? Du har det värre än jag. ;=) Jag rymmer med dig eller blir samsjuk, så kan vi skåla in nästa år tillsammans på en sjukstuga. Kräk vad sämst nyår är här. Nyårsdagen är skitviktig här också. La in en protest och vägrade följa med på lunchen, ville Farma istället. Middagen okay då. Jag och Ric är överens att nästa år blir utanför Sicilien så vi får klä oss i bling bling som man ska. Nu är det över! YEY! Första och sista gången här ialf.

  SvaraRadera
 2. Ojdå, nyår i en tvättstuga låter ju inget kul! Synd att dom inte vill fira in det nya året lite bättre, hoppas ändå du får ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Hmm det låter sisådär, själv valde vi att vara hemma och tackade nej till att gå bort.
  Det var så skönt vi åt gott och skålade in det nya året.
  Men det nya året blir bättre!
  Ha en skön tid men undvik tvättstugan.

  SvaraRadera
 4. Eva Henriksson2 januari 2010 09:18

  Det låter hemskt.
  Hur starka skäl måste man ha för att slippa?
  Ska man vara bortrest elller sjuk?
  Det måste gå att komma undan?

  Kramar från en svenska som slipper allt det där.

  SvaraRadera
 5. Nyårsdagen i tvätteriet, helt underbart!
  Jag förstår dina känslor,men detta kommer du att skratta åt senare i livet och ha en bra story att berätta.

  SvaraRadera