måndag 14 juni 2010

Se upp på bensinstationen

Det här är en varning till er som bor i Italien eller som har planer på att bila här på semestern.
I tv-programmet Striscia la notizia har man många gånger tagit upp problemet med oärliga bensinstationer. Det vanligaste är att personalen inte tankar för den summan man betalar (man tankar oftast inte själv här i Italien), särskilt om man parkerat på ett sätt att man inte kan se displayen på bensinpumpen.
Nu vill jag varna för en särskild bensinstation eftersom det under loppet av 10 dagar har hänt att dom har försökt luras 2 gånger. det handlar om Area servizio Calatabiano est, Tamoil, som är den sista bensinstationen på motorvägen innan avfarten till Giardini Naxos när man kommer från Catania.
För ett tag sen stannade jag där för att handla lite grejer i butiken. Betalade med 50 euro, men fick bara tillbaka för 20. När jag sa till att jag hade gett honom 50 euro ryckte han på axlarna och sa att han inte var färdig med att ge mig pengar tillbaka än, trots att han redan hade börjat scanna in nästa kunds varor.
Några dagar senare stannade tvillingmamman för att tanka. Bad om bensin för 20 euro, och råkade av en händelse se att det bara stod 15 euro på displayen när hon skulle betala.

Det bästa är att antingen tanka själv och gå in och betala som man gör i Sverige, eller se till att man antingen parkerar så att man ser displayen på pumpen, eller gå ur bilen under tankningen. Då vågar dom nog inte luras.


4 kommentarer:

  1. Så tråkigt med oärliga personer...

    SvaraRadera
  2. När vi var i Holland stod det på pumpen att vi hade tankat 73 liter och våran tank rymde endast 70 liter, dessutom var den inte helt tom när vi kom till macken. Det var bara en ung kille där och han visste ingenting, så det var bara att betala men vi var inte glada.

    SvaraRadera
  3. Vilken dålig stil...man blir ju så ARG!

    SvaraRadera