måndag 23 augusti 2010

Grekiska teatern i Taormina

Den grekiska teatern i Taormina byggdes av grekerna under 300-talet före Kistus och byggdes sedan om och ut av Romarna för att passa för gladiatorspel under första och andra århundradet efter Kristus. Himmel och hav var för grekerna den bästa bakgrunden, medans romarna föredrog att täcka en del av den vackra utsikten från läktaren med pelare och bågar.


Teatern renoverades grundligt under andra halvan av 1800-talet och på 1980-talet började man att använda sig av teatern för konserter, teater, film och modevisningar. Idag arrangeras bland annat Taormina arte och Taormina filmfestival här, men även italienska klassiska teaterstycken och musikkonserter (allt från opera till pop).

Har du möjlighet att gå på ett evenemang som arrangeras på teatern så gör det! Även om det just den kvällen bjuds något som du kanske inte skulle gå på hemma är det väl värt det. Teatern är så otroligt vacker på kvällen med sin utsikt över Etna med dess sluttningar som tindrar av alla ljus från dem små byarna, och dem vackra båtarna nere i Naxosbukten att det egentligen inte spelar någon roll vad som uppförs på scenen. Det är magiskt!

För ett besök på dagtid är det dock bättre om det inte är något på gång på kvällen eftersom arbetet med scenbygget förtar mycket av den historiska känsla man annars får här.
Adress: Via Teatro Greco , Taormina
Telefon: 0942-23330
Öppettider: 9.00 -17.00 (undantag kan förekomma vid större evenemang)
Inträde:8 euro/person (2010).

2 kommentarer:

  1. Dit vill jag också åka! Ser otroligt vackert ut.

    SvaraRadera
  2. Underbart vackert! Säkert en otrolig upplevelse :D

    SvaraRadera