måndag 5 september 2011

26 veckor - allt på en gång

26 veckor

Äntligen har september kommit och allt återgår till sin ordning, allt fungerar som det ska igen och alla kliniker och mottagningar är öppna. Det innebär i och för sig att det blir fullt upp den här veckan.
Idag har jag varit och tagit blodprover för att kolla om jag har graviditetsdiabetes... Det var inte särskilt skoj. Det är 3 olika blodprov tagna med en timmes mellanrum och man får varken gå där ifrån eller äta något emellan. Nu är jag ganska morgonpigg, så jag tycker att labbet är lite slött som inte öppnar förrän kl 8, jag var ju hungrig redan då och kom inte hem förrän halv tolv.. Känner mig fortfarande lite konstig faktiskt.
Direkt efter det första blodprovet fick jag dricka 2 dl glukos (heter det så på svenska? Riktigt sockrig dricka, lite som att dricka flytande sirap) vilket gjorde mig lite illamående och ganska yr eftersom jag i vanliga fall inte äter särskilt mycket socker alls... Sen kollar man kurvan vid två tillfällen med en timmes mellanrum...

På onsdag ska vi till blodspecialisten i Catania, det är nog nästan 2 månader sedan vi var där sist eftersom han också varit på semester hela augusti och det tydligen inte finns någon annan som kan hoppa in...

På fredag är det dags för ett nytt ultraljud igen, enligt gynekologen kan det eventuellt vara så att det går att utläsa något mer om hur det egentligen står till med Klara, och det vore ju skönt om det går att få reda på mer information.

Den senaste veckan har det inte varit roligt alls att vara gravid. Jag har fått en halsbränna nattetid som nästan får mig att kräkas, det har varit väldigt varmt och jag vaknar 2-3 gånger för att jag behöver gå på toa (sååå skönt att slippa det gamla badrummet nu!). Dessutom blir det obekvämt och gör ont lite här och där efter en stund så jag måste hela tiden vända och vrida mig för att ligga bekvämt...
Inte så konstigt kanske att jag varit väldigt trött och inte särskilt social och trevlig av mig?


12 kommentarer:

 1. Nej, social och trevlig kan man vara vid något annat tillfälle, inte när man är jättegravid och har alla sorters känningar av det. Det viktigaste är att du tar hand om dig och mår så bra du kan. Skönt att hösten är i antågande med allt vad det betyder, svalare väder, det går att få tag på folk, ja, mer vardag helt enkelt. Kram från mig till er alla. <3

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att allt är ok, det var ett tag sen du skrev och jag började bli lite orolig.
  Marlene

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Nu kanske jag äntligen lyckas göra en kommentar. Jag har följt vartenda inlägg di skriver och tänker på dig emellan inläggen (men så funkar inte kommenteringen via min iPhone :( ). Men nu har jag sagt det jag tänker...dvs att jag tänker på dig, att jag följer dig och att jag håller mina tummar riktigt, riktigt hårt.

  SvaraRadera
 4. Skönt för dig o få allt kollat o jag är glad att jag är man o slippr det där med gravidetet
  Kram brorsan k

  SvaraRadera
 5. Usch, det där sockerprovet är verkligen inte roligt. Sist jag gjorde det här i Spanien fick jag skäll för att jag hade gått på toa, och den där äckliga sörjan är helt klart svårt att få ner utan att kräkas.

  Jag hoppas att du får sova lite bättre nu om det blir svalare.

  Kram.

  SvaraRadera
 6. De verkar minsann vara lite slöa och morgontrötta på det där labbet om man jämför med dig. Jobbigt att sitta där och vara hungrig.
  Helt förståeligt om du känner dig osocial, det är väl inte mer än rätt. Sån där värme brukar ju vara jobbig även om man inte är gravid, så du har all rätt att klaga! Men du mår ju i det stora hela bra i alla fall, och det är ju huvudsaken. Håller tummarna för att kommande undersökningar går bra och att tiden fram till nedkomsten går snabbt!

  SvaraRadera
 7. Du har all rätt i världen var "slö och trött". Försök välja bort alla "måsten" som inte är det.(Förvånatsvärt många om man verkligen tänker efter)
  Håller tummarna att dina prover är bra!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Håll ut för det är övergående. Även om det är jobbigt just nu. Hoppas proverna visar på bra resultat.

  SvaraRadera
 9. Jag har ju sagt att du kan gnälla på på twitter, hos mig:-) Gnäll på, inte konstigt med värme och den tunga magen , halsbränna m m om det inte är superkul hela tiden! För övrigt håller jag tummar och tår himla himla hårt.

  SvaraRadera
 10. Inte så konstigt om man blir grinig i den värmen ni har. Med två barn i magen blir du ju stor snabbare också. Jobbigt med alla kontroller, men skönt att de görs förstås -- håller tummarna för bra resultat och svalare väder!

  SvaraRadera
 11. Så skönt att höra att allt verkar normalt.
  Gravidnormalt! ;)

  Fortsätter att hålla tummarna för er!

  SvaraRadera
 12. Inte konstigt du mår sådär och har ont. Två fina bebisar ligger i magen och tar massa plats

  Glukosbelastning är inget kul. Det gjorde jag oxå en gång... FYYYY! Mådde så dåligt av sockervattnet, spydde av det tillslut :-(

  Hoppas det går bra i Catania!!!

  SvaraRadera