söndag 2 oktober 2011

Tillväxt

Igår gjordes ett nytt ultraljud för att kontrollera Matildes och Klaras hjärtan och blodflöden. Läget är fortfarande stabilt och båda två har gått upp 300 gram så nu väger Matilde 900 gram och Klara 1500 gram. Matilde är i alla fall inte bara hälften så stor längre vilket känns bra.

Varje dag kontrolleras tjejernas hjärtrytm både morgon och kväll. Om Matildes rytm plötsligt blir långsammare eller snabbare vet man att något börjar vara galet och man kan vidta åtgärder. Läkaren säger att det kan ske från en dag till en annan, så helt lugn känner jag mig inte trots täta kontroller, men jsälvklart mycket lugnare än om jag hade varit hemma.

Jag är fortfarande under utredning för att se om jag har graviditetsdiabetes. Det mäts både före och efter måltider samt vid midnatt och jag får insulin 3 gånger om dagen.

Just nu delar jag rum med en typ 50-årig kvinna med en grym hosta och hennes bebis samt en tjej som är i vecka 24 och har sammandragningar (som kanske inte är det, utan kanske beror på att hon inte varit på dass på ett tag)....

9 kommentarer:

 1. Varje ny dag som är hyfsat stabil är bra (även om det är träligt och jobbigt), så hoppas det fortsätter så ett tag till!

  SvaraRadera
 2. Verkar lite jobbigt med dina rumskompisar, men skönt att du hålls under uppsikt. Håller tummarna att tillväxten på tjejerna fortsätter på samma vis som hittills.

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för att allt ska gå bra!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tänker på dig - kram!

  SvaraRadera
 5. Håller fortsatt tummarna här, se till o få eget rum :) fast kasnek bra med sällskap med även om de är jobbiga. Skönt att båda växer på sig
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vissa rumnskompisar kan vara så där men kanske är det ensamt att ligga själv...

  SKönt att allt är under kontroll i varje fall.

  SvaraRadera
 7. Skönt att bebisarna mår bra, ju längre inne i magen desto bättre :-)

  Trist att behöva dela rum, hon med samandragningar kanske ska testa lavemang *fnissar*

  SvaraRadera
 8. Skönt att höra att allt är bra och att de har sådan bra kontroll över dig och bebisarna. Tråkigt med rumskamraterna!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 9. Nu har det varit tyst här alldeles för många dagar. Hur mår du och flickorna? Kram

  SvaraRadera