tisdag 19 juni 2012

Dålig stil

Kommer ni ihåg dom fina tavlorna som tjejerna fick i present av Linda? Igår kom det en kommentar på det inlägget från personen som gör originalen. Hon skriver att tavlorna känns olustigt lika hennes och att det är tråkigt att det finns copycats.Till saken hör att Linda mycket noggrant kollat upp att det var okej att måla av tavlorna om man ville ge bort i present. Naturligtvis var det inte okej att måla av för att sälja, men att ge i present var helt okej. Det stod ju faktiskt så i damens blogg:

Jag svarade på kommentaren, som ni kan se ovan, men eftersom jag inte visste om hon skulle se att jag svarat valde jag att skicka ett mail också, där jag förklarar att det var presenter och att ingen har sålt eller köpt dessa tavlor. Strax efter det får jag ett mail från damen ifråga, det verkar dock som att hon inte läst det jag nyss skickat:
"Hej, jag hittade ett inlägg på din sida där du visar doptavlor som någon vän målat!
Jag blev lite fundersam eftersom de var så lika mina tavlor som jag målar och säljer - vet du om din vän säljer dessa?
Jag bifogar bild så du själv kan se likheten...tråkigt när ens idéer blir stulna....
Jag vill att du informerar din vän om att det inte är lagligt att sälja dessa om hon gör det."

Inte särskilt trevligt skrivet tycker jag, och det känns väldigt trist att fina presenter, som kommer från djupet av hjärtat, ska solkas ner på det här viset när den som gett presenterna faktiskt KOLLAT upp att det var okej att måla av tavlorna!!!


Någon timme senare har inlägget där hon skrev att det var okej att måla av om det var som present tagits bort och högst upp på sidan har en text i illrött lagts till, där det står att man absolut inte på något sätt får kopiera hennes bilder.


Alla har rätt att ändra sig, det gör vi alla titt som tätt, men är det verkligen nödvändigt att vara otrevlig när man inser att något man sagt eller gjort kanske inte var en så bra ide trots allt?
Dålig stil tycker jag....

2 kommentarer:

  1. Precis! Har man ångrat det man tidigare sagt så ska man säga det & vara rak & ärlig, inte hålla på & vara oförskämd och skriva om historien.

    Om hon hade bett om ursäkt för att hon inte läst ditt inlägg ordentligt (vad är det med "fick" som betyder att din kompis sålde tavlorna?!) och skrivit ett inlägg på sin blogg att "Tidigare tyckte jag att det var ok, men nu har jag ångrat mig..." så hade det varit en sak.
    Men att snäsa & fräsa och se'n försöka "sopa igen spåren" ger åtminstone mig inget bra intryck...

    SvaraRadera
  2. Tråkigt men det faller faktiskt bara tillbaka på henne själv. Visst kan man ändra sig men då gör man det på ett rakt sätt.

    SvaraRadera