tisdag 19 juni 2012

Gymnastiken


Igår var vi på centret för fysioterapi och fick träffa sjukgymnasterna som ska ha hand om Clara och Matilde. Tjejerna kommer att ha varsin sjukgymnast och tanken är att vi så småningom ska få samma tider till båda, så att livet blir lite enklare för oss. Eftersom allt redan är mycket försenat och det är viktigt att komma igång så fort som möjligt så kommer det ett tag att vara lite krångligt, eftersom tjejerna kommer att ha olika tider för sin träning. Den här veckan har till exempel Matilde tid på torsdag och Clara på lördag... Till en början med kommer det att vara 2 gånger i veckan, men det är meningen att dom ska gå 3 gånger per vecka. Det blir som sagt lite krångligt till en början, men det viktiga är att vi kommer igång och att vi kommer in i det berömda systemet.

Clara fick börja sin träning redan igår med ett pass på 45 minuter... Jädrar så trött och ARG hon var på slutet. Matilde lekte mest med sin "tränare" igår, men på torsdag blir det allvar även för henne. Lite längre fram kommer vi att få övningar att göra hemma också.

Vi blev utfrågade om hur vi är organiserade hemma, vad vi har för utrustning, (lekhage, lekmatta, litet gym osv) och det verkade som att dom tyckte att vi har ordnat det rätt bra. På dagarna är tjejerna i lekhagen. När dom är trötta flyttar jag dom till sängarna så att dom får sova ifred och då och då leker vi på mattan, i stora sängen eller i gymet. Matilde brukar få titta på baby-tv en liten stund varje dag eftersom flera läkare har sagt att det är bra (till min stora förvåning). Hon verkar gilla det dock, det verkar som att hon "pratar" med figurerna och hon visar tydligt vad hon gillar och inte gillar. Clara däremot är inte alls intresserad av tv:n.

4 kommentarer:

  1. Ett av mina barn var helt ointresserad av tv också, och det fick sin förklaring vid 4-årskontrollen -- hon var helt enkelt tämligen närsynt!

    SvaraRadera
  2. Våra barn hade babysitter och hoppagunga men det är kanske lite väl tidigt för era flickor? Gåstol struntade vi däremot i... Hoppas ni får ihop det praktiska!

    SvaraRadera
  3. Ni får lite extrajobb nu ett tag alltså med att pyssla ihop tider hit och dit. Men, skönt att ni är igång, och sen vet ni ju att det bara är nu i början det blir krångligt.

    SvaraRadera