onsdag 26 september 2012

Pollo a limone (Citronkyckling)



Citron är något som det finns gott om på Sicilien, så det är kanske inte så konstigt att många av de gamla recepten innehåller just citron som smaksättning. Här en busenkel kycklingrätt som dock kräver lite framförhållning, eftersom kycklingen först ska marineras.
Ingredienser:
1 hel kyckling (eller 4 valfria bitar)
6 citroner
1 lök
Olivolja
Rosmarin
Salt och Peppar


Lägg kycklingen i marinad i saften från alla citronerna och tillsammans med rosmarin. Låt ligga i 3-4 timmar.
(Jag brukar lägga i fryspåse och vända då och då under tiden).
Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg i en ugnsform tillsammans med löken skuren i klyftor. Ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen. Hur länge den ska vara i ugnen varierar nog en del från ugn till ugn. Vi har en gammal gasugn som bara har undervärme, och i den tar det en knapp timme på näst högsta värmen. Kycklingen är klar när köttet är vitt ända in till benet. Det får inte vara rosa eller rött, då är den inte färdig ännu.



Servera gärna med en fräsch sallad eller lite uppfrästa grönsaker.
(Vi hade inte så mycket sånt hemma, så det fick bli ris, även om det inte är särskilt sicilianskt).
Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar