tisdag 2 oktober 2012

Kyckling med bacon och ärtor

Kyckling, ärtor, bacon, ris


Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
4 baconskivor, strimlade
800 gr kycklingfilé
1,5 dl vitt vin
1 dl kyckling el hönsbuljong
1 msk finhackad salvia
300 gr frysta, gröna ärtor

Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och bacon tills löken är mjuk.
Krydda kycklingen och stek den tills den är gyllenbrun (jag skar den i strimlor först).
Tillsätt buljong, bacon och lök, vin och salvia och koka upp. Låt koka under lock i ca 20 minuter, eller tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt ärtorna och låt koka en stund till, tills ärtorna är genomvarma. Krydda med salt och peppar.
Servera med ris elelr potatismos.


1 kommentar: