tisdag 2 oktober 2012
Kyckling med bacon och ärtor
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
4 baconskivor, strimlade
800 gr kycklingfilé
1,5 dl vitt vin
1 dl kyckling el hönsbuljong
1 msk finhackad salvia
300 gr frysta, gröna ärtor
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och bacon tills löken är mjuk.
Krydda kycklingen och stek den tills den är gyllenbrun (jag skar den i strimlor först).
Tillsätt buljong, bacon och lök, vin och salvia och koka upp. Låt koka under lock i ca 20 minuter, eller tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt ärtorna och låt koka en stund till, tills ärtorna är genomvarma. Krydda med salt och peppar.
Servera med ris elelr potatismos.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det lät gott!
SvaraRaderaTack för tipset.
Kram, Ingrid