onsdag 10 juli 2013

Hos ögondoktorn...

Loppan river sönder reklamblad i väntrummet...

Igår var vi hos en privat ögonläkare med barnen för att få en bättre kontroll än den som gjordes av den mycket o-tålmodige läkaren på sjukhuset för några månader sedan. (Efter 2 minuter gav hon upp och sa "barnet samarbetar inte").
Den här läkaren var mycket mer tålmodig med motsträviga barn och även om det skreks, viftades och sparkades en del för att man inte ville bli lyst i ögonen så får man ändå säga att det gick riktigt bra.
Båda är lite skelögda, och Skorpan har en del av ögat som är lite ljusare än vanligt (bottnen, säger man så?) men det var inget oroande och det fanns inga tecken som tyder på att vätskan i deras huvuden har ökat heller.
Han vill dock att vi gör en ny kontroll om 6 månader och om inte det ordnar till sig av sig självt kan det bli fråga om glasögon, men han tyckte inte att vi behövde börja med det redan nu, dels för att dom är små och dels för att det inte är något som ställer till det för dom.
3 kommentarer:

 1. Men vad var det för läkare! Min dotter tindra har eller nu skelar hon med ett öga. Innan skela hon med båda! Hon har både använt glasögon och opererats. Hon står i kö till operation på andra ögat med. Jag skrev en del om operationen i bloggen under skelning tror jag:)

  SvaraRadera
 2. Va? Sa läkaren så... Bedrövligt... Herregud dom är ju små.. Här i Sverige är dom väldigt uppmärksam med barnens ögon, skickar remiss så fort dom tycker att något inte stämmer!
  Kraaaaam K

  SvaraRadera
 3. vilken doktor så får man ju inte säga, oproffsigt ju.

  SvaraRadera