fredag 12 juli 2013

Sömn-EEG


Igår var vi äntligen iväg till sjukhuset i stan för att göra det där EEG som vi skulle gjort för några veckor sedan (då när bilen gick sönder och besöket ändå blev inställt för att läkaren var sjuk). Dessutom borde det ju ha gjorts ett EEG på Skorpan när hon hade haft sitt senaste anfall..
Nåja. Undersökningen gick bra även om det tog en stund att få dom små liven att somna såklart... Högljudda protester!! :)
Bådas resultat lyder "normal aktivitet" och efteråt fick vi prata länge med vår läkare som följer tjejerna.
Hon höjde Skorpans medicindos och skrev även ut en medicin att ha hemma som ska stoppa anfallen, åtminstone tillfälligt. På så vis slipper vi kasta oss iväg i panik till närmsta akutmottagning. Vi måste ändå skynda oss, men vi slipper paniken i alla fall. Känner mig så lättad över det!

Hon var i övrigt mycket nöjd med tjejernas framsteg sen hon träffade dom sist. Skorpan har börjat försöka härma ord man säger till henne (oftast blir det bara andra halvan som repeteras, men det kommer nog snart), men hon är fortfarande ganska ostadig både på att krypa och att gå med stöd med båda händerna.
Loppan försöker inte ens prata men går snart helt själv. Hon är bara lite rädd att släppa det där sista fingret som hon håller i sig i :)


1 kommentar:

  1. Jag tror inte alls Loppan är rädd att släppa sista fingret för egen del, hon vill bara inte att ni ska känna att hon överger er än! ;-)

    SvaraRadera