onsdag 14 augusti 2013

Klätterapan....Igår morse ställde lilla klätterapan Matilde till det... Hon lyckades klättra upp mot kanten av lekhagen och ramlade ner på andra sidan. Som tur var ramlade hon ner i den andra lekhagen och gjorde sig inte illa. Hade hon trillat ner på golvet (stengolv) vet man inte hur det hade slutat.
Det fick bli ett abrupt slut på användandet av lekhagarna som genast åkte ut och jag började möblera om i köket/vardagsrummet. Soffan fick flytta dit där hagarna stod förut och på den fria golvytan lade jag ut all lekmatta vi har (den gamla som vi hade tänkt använda utomhus fick flytta in igen).
Det blev en lång dag med mycket nerver... Tjejerna är precis i den fasen att dom reser sig mot allt men inte är särskilt stadiga, så man måste liksom följa efter dom hela tiden och det är inte alltid lätt när det är 2...
Det tar väl några dagar innan vi alla vänjer oss vid det nya, och kanske mamman blir lite mindre nervös att någon ska slå sig när hon väl vant sig vid att ALLTID ha två små yrväder som kryper, går och reser sig mot allt överallt :)
Det har ju varit så praktiskt med lekhagarna. Att sätta ner barnen där en stund när man behöver göra saker och inte kan ha 100% koll på dom...  Så att man kan diska, gå på toa och allt annat och veta att barnen var trygga även om man inte kollade på dom precis hela tiden...


4 kommentarer:

 1. Huga! Ni kanske lägga ut andra mattor på resten av stengolvet? Annars är det en tuff tid om man har livliga barn. Mina var förhållandevis lugna, och så hade jag ju bara en i taget. Men jag kunde sätta en unge i matstolen i köket med något att roa sig med framför om jag ville ha koll på hen.

  SvaraRadera
 2. Ojojoj, du får klona dig själv! Men som du skriver, ni vänjer er nog snart. Matilde verkar ju vara väldigt företagsam i alla fall och vilja se sig omkring i omvärlden...

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen tufft att hinna med och jag tror att man får sänka sin egen " att hinna med lista " rejält nu i ett par år . Och du som har 2, pust !
  Är en omställning att inte kunna ha lika bra koll men det är ju otäckt om dom ramlar ur .

  Kram

  SvaraRadera
 4. guuud vilket fint rum!

  sv nä det är en riktig pärs märkte jag, hehe! ja med alvedon blir det bättre iaf, de gånger hon vill få i sig :P. japp, har bitring som jag lägger i kylen,. har fryst in frukt nu också som hon kan få suga lite på.

  SvaraRadera