tisdag 17 september 2013

Äta själv?


Häromdagen på sjukgymnastiken blev jag inkallad dom sista 5 minuterna för att prata... Vi har fått ändrade tider så nu har både Clara och Matilde alltid samtidigt, vilket innebär att vi bara åker dit 3 gånger i veckan istället för 5 gånger som det var förut. Ibland får dom vara i samma rum och träna på samma saker.
Just den här dagen var dom tillsammans, och dom hade precis börjat med funktionell lek. Sjukgymnasterna hade tagit fram docka, skål, sked och glas och ville att barnen skulle leka att dom matade dockan. Dom upptäckte då att tjejerna inte kan äta själva, och det var tydligen en mindre katastrof kändes det som...
Kände mig som sämsta mamman när vi åkte hem... Vi försöker ibland att låta dom äta själva, men dom visar inte minsta intresse för det och det talade jag om också, men fick till svar att om vi ska vänta tills dom själva visar intresse kan vi vänta tills dom blir vuxna?
Varje gång vi försöker så kastar dom skeden på golvet. Ibland sätter jag skeden i deras hand, för den till skålen och hämtar upp och försöker sedan föra den till munnen, men det blir ofta tvärstopp. 
Ibland tror jag att sjukgymnasterna glömmer bort att tjejerna är prematura och dessutom har sina andra "problem"...
Pratade med några kompisar sen på kvällen och det var flera av deras barn som inte åt själva när dom var 2 år, då kändes det lite bättre.
4 kommentarer:

 1. Är nog ingen idé att börja innan de är intresserade... Är ju så med det mesta med små barn... Tids nog! Och jag tror inte oavsett att ni kommer mata vuxna ;) de flesta barn lär sig tids nog

  Http://nastanperfekt.blogg.se

  SvaraRadera
 2. Nu blev jag arg:( Urs du är mamma och känner bäst hur dina barn funkar och okej dom vill inte nu men om du gör som du gör nu att du låter dom prova ibland så kommer det ju komma
  Av sig själv. Som du skriver är dom 2 år och dom har inte bara olika utvecklingsstadier att gå igenom utan sina andra " bekymmer" också. Det vet jag bara med mina barn att har dom varit inne i en utvecklingsfas med talet så har dom "kommit efter" med något annat. Du vet BÄST<3

  SvaraRadera
 3. Jag kan berätta att jag väntat med att låta mina barn äta själv jag med. Det av den löjliga anledningen om att jag hatar allt kladdande dom pysslat med. Så jag är kanske isf ännu värre mamma?

  Hur som. Jag tycker att du är en TOPPEN BRA mamma, glöm inte det <3
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men det kommer när det kommer! Dom är väl helt enkelt inte redo... ingen panik. Rätt vad det är så funkar det ska du se, låt dem inte få dig att känna dig som en dålig mamma kära du. Det är du inte!
  Kraaaam!

  SvaraRadera