torsdag 19 september 2013

Ett nytt Kiva-lån


I morse när jag vaknade hade jag fått mail från Kiva om att flera av mina låntagare betalat tillbaka en del av det dom lånat, på ett av lånen var det den sista avbetalningen. För pengarna jag fått tillbaka gjorde jag ett nytt lån och den här gången valde jag att låna ut pengar till Ana Isabel i Nicaragua som behöver pengar för att köpa fler grisar till sin farm, så att hon på så sätt i framtiden kan utöka sin inkomst och betala för sin sons studier.


För er som inte vet: Kiva är ett microlånsystem där man lånar ut 25 dollar till en person eller en grupp för att denne ska kunna förbättra sina levnadsvillkor själv. Man kan välja i vilket land man vill låna ut, till man eller kvinna och inom vilken bransch.  En del lån betalas tillbaka på några få månader och andra i små portioner över en längre tid. När man har fått tillbaka det man lånat ut kan man välja om man vill ta tillbaka pengarna eller använda dom för att göra ett nytt lån till någon annan.
När man registrerar sig på Kiva får man 25 dollar gratis att göra ett lån med, pengar som kommer från sponsorer.


5 kommentarer:

 1. Nu Jäklar ska jag få tummen ur och anmäla mig till Kiva ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack för påminnelsen, har precis gått in & lånat ut egna $25.- till en kardemummaodlare - hoppas på avkastning i form av kardemummaskorpor! ;)

  SvaraRadera
 3. Tack för påminnelsen; har precis varit inne & lånat ut egna $25.- till en kardemummaodlare i Guatemala. Hoppas på avkastning i form av kardemummaskorpor! ;)

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen ett mycket lovvärt initiativ det här! Jag ska kolla upp det igen.

  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 5. Jag har lånat ut 25$ till pakistanska Hajira som ville köpa en buffel till för att kunna sälja mer mjölk och få pengar till barnens utbildning. Med jämna mellanrum får jag mail om att nu har hon betalat tillbaka t ex 1 dollar och 93 cents och jag blir alldeles varm i hjärtat. Det är verkligen ett bra sätt att hjälpa om än i liten skala. :-)

  SvaraRadera