onsdag 9 oktober 2013

Kontroll hos Neuro-läkarenIgår var vi på kontroll på neuropsykologiska barnavdelningen. Jag hade fått för mig att tjejerna skulle göra EEG, men det var bara vanlig kontroll den här gången.
När vi precis kommit fram mötte vi tjejernas läkare i korridoren. Tyvärr berättade hon att hon bytt avdelning så vi har fått en ny läkare. Egentligen har dom två läkare. Dom ligger på överläkarens ansvar men träffar oftast en "vanlig" läkare först som sedan refererar till överläkaren. Jättetråkigt, för hon var så himla bra... Den nya vi fick träffa verkade i och för sig också bra, men ni vet hur det är...
Nåja, efter en stund fick vi komma in och den nya läkaren frågade vad dom kan och inte kan göra och dom fick gå lite fram och tillbaka och sitta och leka med en boll för att hon skulle se hur dom beter sig. Båda tjejerna trampar lite snett på fötterna när dom går och det ville hon visa upp för överläkaren. Vi fick vänta en stund för överläkaren ville träffa tjejerna och se själv hur det stod till. Tillsammans med henne bestämde vi att Matilde skulle sättas upp i kö till logoped, eftersom hon inte säger ett endaste litet ord ännu.
Det är i och för sig inget ovanligt, det finns många barn i tvåårsåldern som inte pratar ännu, men eftersom vi inte vet om det beror på en "normal" försening eller om det har att göra med hennes skador i hjärnan tyckte överläkaren att det var lika bra att ge henne en liten knuff i rätt riktning. Det är 6 månaders väntetid, så det kan ju dessutom hända att hon börjar prata av sig själv innan vi får någon tid.

När det gäller fötterna ville hon att vi ska träffa en fysio-någonting... en specialist, för att se om dom behöver ha speciella inlägg till skorna.

Vi lyckades ju inte så bra med blodproverna för att kolla hur dosen av Claras medicin är, men det första blodprovet vi tog, det innan hon har tagit medicinen visade lite lågt, så hon ville höja dosen en aning. Clara vägdes och det visade sig att hon gått upp 1,5 kg sen i juni. Jag tyckte väl att hon började bli tung ;)

När vi var klara där gick vi upp till prematuravdelningen för att boka in 2-årskontrollen och där träffade vi en annan läkare som haft hand om barnen när dom var mindre. Vi visade upp resultaten av Matildes test för glutenintollerans och det var toppenbra. Upp till 15 är svaret negativt (alltså att man INTE är intollerant), Matilde hade 2,6 så vi kan vara rätt så säkra på att hon inte är allergisk.

Nästa besök på neuro blir i januari.


1 kommentar:

  1. Så skönt att slippa allergin:)!
    Hoppas ni har en super fin dag fina ni!

    SvaraRadera