söndag 28 september 2014

Veckomeny

Vi har nyligen tagit oss i kragen när det gäller att handla och äta mat. Under sommaren har vi varit jätteslarviga och mer än en gång har vi kommit på att vi kanske borde laga någon mat ungefär samtidigt som magen börjar knorra... Vilket leder till att det lätt blir en massa skräp man äter.
Nu har vi sedan ett par veckor tillbaka gjort en veckomeny innan vi åker och handlar. Så bra på så många sätt... Man handlar inte en massa onödigt, man vet vad man ska laga för mat och slipper fundera så mycket varje dag...
Jag letar bara recept på italienska så att maken också kan fixa middagen, sen sparar jag recepten i en mapp på pinterest så att dom är lätta att hitta.

Vi har kommit fram till att 4 bestämda middagar i veckan räcker. Ibland blir det över så det räcker en dag till, ibland kommer svärmor med något hon lagat, ibland blir det sent och ingen orkar laga mat.... Så 4 brukar vara perfekt.

Den här veckan ska vi äta:
Pasta con ceci - Pasta med kikärter
Risotto ai funghi - Risotto med svamp
Melanzane ripieni - Fylld aubergine i ugn
Scaloppine al limone - Kalvköttsfileer (eller vad man ska kalla dom) med citron

Idag var det 16 grader när jag klev upp. Kyligt! Men solen skiner så det kommer att bli en fin dag. Planerna är väl en tur till mataffären och en tur till lekplatsen..

4 kommentarer:

 1. Vi har också varit dåliga på att laga mat hemma. Jag är vegetarian (äter dock fisk och skaldjur) men hustrun äter gärna kött. Då blir det oftast att vi lagar potatis, ris eller pasta som grund. Sen äter jag nåt vegetariskt och hustrun nåt med kött till.
  Apropå Italiensk mat så gjorde slumpen att jag "hittade på" en ny rätt. Vi hade flera släktingar på besök här och vi gjorde spagetti med köttfärssås. Jag råkade ha en paj gjord på västerbottenost som jag åt till spagettin. Det blev jättegott ihop!

  SvaraRadera
 2. Att göra matsedel är görbra. Då vet man vad man ska göra och håller sig efter det. Inga konstigheter. Annars velar man som bara den. Åh, ni käkar mycket vegetariskt? Det ska vi bli bättre på.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag gör alltid en meny och handlar därefter. Annars skulle det inte fungera...

  SvaraRadera
 4. Så skulle man ju egentligen göra. Jag har till och från haft funderingar på att gå efter skolornas matsedel, men av någon anledning blir det inte av. Det blir mycket det där: "Jaha det är dags för mat, vad ska jag nu hitta på", och sen står jag där vid kylskåpet och tittar. Då blir det ibland bara en smörgås. Det är inte roligt att laga mat bara till sig själv och det är inte roligt att äta ensam!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera