lördag 9 maj 2015

Frittata med bondbönor, ärtor och haricot verts

Bilden har jag stulit. Varken jag eller Peppe kan motstå frestelsen att röra runt i stekpannan.....
Det här behöver du till 4 portioner:

200 gram färska bondbönor
200 gram gröna ärtor (vi använde frysta)
200 gram haricot verts
5 ägg
40 gram pecorino eller annan ost
1  vitlöksklyfta
Vegetarisk buljong
Salt och Peppar
Olivolja

Gör så här:
Rensa bondbönorna och haricot verts. Ta även bort skalet som är runt varje bondböna om dom inte är små och väldigt färska.
Värm upp lite olivolja i en stekpanna och fräs den hela vitlöksklyftan. Ta upp vitlöken och lägg ner ärtorna. Tillaga i cirka fem minuter och tillsätt lite buljong under tiden så att ärtorna inte blir stekta.
Lägg ner bondbönorna och låt koka i cirka fem minuter till. Lägg till mer buljong om det behövs. Salta efter smak.

Till sist lägger du ner haricot verts och låter koka i cirka 10 minuter. Medans du väntar kan du vispa upp äggen och blanda med osten. Salta om det behövs.
När bönorna är klara, blanda ner dom i skålen med äggen och rör om ordentligt. Häll ner smeten i en ren, föruppvärmd stekpanna. Lägg på ett lock och låt stå på svag värme i 6-7 minuter.
Vänd omeletten och stek den andra sidan i 3-4 minuter.

Smaklig måltid!


3 kommentarer:

  1. Hej där kul att du börjat blogga igen, hopapsd et är bra med dig o familjen. Vet inte om det där verkligen ser gott ut :)

    SvaraRadera
  2. Jag har totalt missat att du tagit upp bloggandet igen. Nu har jag läst tillbaka lite och gläds åt att era flickor utvecklas även om det finns problem som ni och de kanske kommer att få leva med.

    Ha en skön helg!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera