torsdag 7 maj 2015

Risotto med citron och ingefära


Det här behöver du till 4 personer:

200 gram ris 
1/2 gul lök
1 citron
2 kvistar färsk rosmarin
20 gram riven ost
5 gram färsk ingefära i tunna skivor
En skvätt vitt vin
Olivolja
Salt

Gör så här:
Koka upp en liter vatten i en kastrull. Lägg ner skalet från citronen och låt koka 5-10 minuter. Ta upp skalet och skiva det tunt. Spara vattnet.
Fräs löken (finhackad) i olilvolja i en stor kastrull. Tillsätt finhackad rosmarin och ingefäran.
Låt fräsa en liten stund och lägg sedan ner riset och häll på en skvätt vin. Tillsätt sedan citronvattnet vart eftersom det behövs. Rör om hela tiden.
Strax innan riset är klart, tillsätt citronskalet och saften från citronen. Salta efter tycke och smak.

Blanda ner lite riven ost precis innan servering.

Smaklig måltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar