fredag 8 maj 2015

Vad har hänt sen sist - Loppan


När bloggen blev "bortglömd" på grund av tidsbrist strax efter jul var Matilde ett livligt, lite frustrerat barn som inte var jätteförtjust i kramar och som inte sa ett endaste ord.  Ett barn som nyligen fått inskrivet i sin journal att hon har drag av adhd.
Idag är det en helt annan unge. Visst, hon blir fortfarande frustrerad, men inte lika ofta. Hon har börjat säga si och no (ja och nej) och när det hände blev det plötsligt ett ganska mycket lugnare barn.
Hon trivs kanonbra på dagis med sin speciallärare och trots att hon säger NO! på morgonen när man frågar om hon vill åka till dagis så springer hon in i sitt klassrum utan att ens säga hejdå när vi väl är där.

Hon komunicerar mycket mer än tidigare, om än bara med gester och ögonkontakt än så länge, och hon har också blivit väldigt mycket mer gosig och pussas och kramas ofta.
2 kommentarer:

  1. Vilken härlig förändring hos henne och så skönt att dagis är uppskattat! Det betyder så mycket.

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att hon känner att hon kan få fram vad hon vill på ett annat sätt! Jag vet ju att du har lite koll på hur Eira har varit, och innan hon kunde göra sig förstådd var hon vansinnigt frustrerad.

    SvaraRadera