Det här behöver du:
4-5 zucchini
100 gram färsk ricotta
1 msk mjöl
1 ägg
50 gram riven parmesanost
4 msk ströbröd
Salt
Så här gör du:
Riv zucchinin fint och lägg i ett durkslag. Salta lätt och låt stå i minst 30 minuter så att det mesta av vattnet från grönsakerna rinner av.
Krama ur det sista vattnet ur zucchinin i en skål. Blanda ner alla andra ingredienser, men spara lite ströbröd att rulla bollarna i.
Rulla smeten till bollar och rulla dom i ströbröd. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. 180 grader i cirka 20-25 minuter eller tills ytan blivit krispig.
Originalreceptet på italienska kommer från bloggen
Cucina con Sara
Cucina con Sara
Mmm. ser gott ut!
SvaraRaderalät gott
SvaraRaderaMums, det lät ju bara för gott. Kram.
SvaraRaderaProvade ikväll och de var supergoda!!!!
SvaraRadera