lördag 13 juni 2015

hemma igen


Sent igår eftermiddag var vi äntligen hemma igen. Trötta såklart, men jag känner mig mycket mindre sliten än efter en vistelse på neuro...  Personalen på reumatologen kommer från en annan planet än personalen på neuro...
Det första jag tänkte på var att här var personalen verkligen närvarande. Både sköterskor och läkare. Alla var vänliga, sköterskorna kontrollerade barnens vitala värden 3 gånger om dagen. På neuro gör dom inte det alls... Läkarna kom förbi minst en gång om dagen, även om dom inte hade någon ny information. På neuro har det hänt att vi varit där i 3 dagar utan att en enda kontroll gjorts och utan att vi sett röken av en enda läkare (eller sköterska för den delen...)

Dom andra mammorna och barnen var också trevliga. Clara har haft roligt och mammorna hjälptes åt med barnen och på kvällarna beställde vi pizza och åt tillsammans (sjukhusmaten var om möjligt ännu sämre nu än förra gången vi var inlagda).

Så jo, det var rätt okej, även om man ändå blir väldigt trött, man kan ju inte slappna av på samma sätt som hemma, och Clara har jättesvårt för att vila ordentligt...

Det har  tagits blodprov 2 gånger och vi har lämnat urinprov. Det har gjorts ett nytt ultraljud på knän och fotleder och vi var även på en ögonkontroll.

Vätskan i vänster knä och båda fotlederna är fortfarande där, plus att nu finns det även lite vätska i det högra knäet. Vi vet ännu inte vad det beror på. Ultraljudsbilderna visar ju att det är någon slags inflammation, men alla blodprover är negativa (några blodprover hade inte kommit tillbaka ännu igår).
Nu ska Clara äta anti inflamatorisk medicin ett tag. Om två veckor ska vi ta nytt blodprov och lämna urin och sen den 11 juli ska vi träffa läkaren igen.
Då får vi se om det blivit något bättre och hur vi ska gå vidare.


5 kommentarer:

 1. Sjukhuspersonalen är verkligen A och O, den saken är säker! Hoppas att medicinen har önskad effekt.

  Förstår att du bara tänker ta det lugnt i dag :-)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas verkligen att det blir bättre för den lilla stackaren! Välkomna hem!

  SvaraRadera
 3. Hoppas den antiinflammatoriska medicinen gör susen, så proverna är bättre nästa gång <3 KRAMAR

  SvaraRadera
 4. vad skönt att ni blir omhändertagna

  SvaraRadera