Gå gärna in på Tuscas värld, där hittar ni massor av härliga italienska recept och ett och annat utflyktstips.
Här hittar du Jessicas inlägg om kapris. Läs det, det är intressant.
Medelhavspasta
200-300 gram tonfisk naturell, gärna hela fileer om du hittar det.
4 portioner linguine eller annan pasta
1 näve kapris, gärna i salt om du får tag på det
1 citron
Origano
Olivolja
Salt
Så här gör du:
Sätt på pastavattnet. Medans du väntar på att det kokar skalar du citronen och finhackar skalet. Hacka kaprisen lite, men spara några hela att dekorera med.
I en stor skål blandar du tonfisken, kaprisen (om du har kapris i salt, glöm inte att skaka av det mesta av saltet innan), citronskalet och origano. Pressa citronen och häll ner i den stora skålen tillsammans med en skvätt olivolja.
När pastan är färdigkokt blandar du alltsammans ordentligt. Häll eventuellt på lite mer olja om det verkar lite torrt.
Smaklig måltid!
Mmm... Även detta lät väldigt gott!
SvaraRaderaJag ska skutta in till henne med, gissar att hon bor i Toscana? Underbart vackert!
SvaraRaderaLät riktigt gott!
SvaraRadera