tisdag 16 juni 2015

Medelhavspasta

Det här inlägget samskriver jag med min bloggkollega Jessica med bloggen Tuscas värld. Vi tycker båda att bloggar på svenska ibland är lite individualistiska och inte riktigt interagerar med andra. trist tycker vi och det vill vi försöka ändra på lite. Så nu samskriver vi båda om kapris, jag med ett fräscht sommarrecept och Jessica med ett intressant inlägg om kaprisen som växt.
Gå gärna in på Tuscas värld, där hittar ni massor av härliga italienska recept och ett och annat utflyktstips.
Här hittar du Jessicas inlägg om kapris. Läs det, det är intressant.


Medelhavspasta

Det här behöver du:
200-300 gram tonfisk naturell, gärna hela fileer om du hittar det.
4 portioner linguine eller annan pasta
1 näve kapris, gärna i salt om du får tag på det
1 citron
Origano

Olivolja
Salt

Så här gör du:
Sätt på pastavattnet. Medans du väntar på att det kokar skalar du citronen och finhackar skalet. Hacka kaprisen lite, men spara några hela att dekorera med.
I en stor skål blandar du tonfisken, kaprisen (om du har kapris i salt, glöm inte att skaka av det mesta av saltet innan), citronskalet och origano. Pressa citronen och häll ner i den stora skålen tillsammans med en skvätt olivolja.
När pastan är färdigkokt blandar du alltsammans ordentligt. Häll eventuellt på lite mer olja om det verkar lite torrt.

Smaklig måltid! 


3 kommentarer:

  1. Mmm... Även detta lät väldigt gott!

    SvaraRadera
  2. Jag ska skutta in till henne med, gissar att hon bor i Toscana? Underbart vackert!

    SvaraRadera