söndag 21 juni 2015

Söndagslunchen


Eftersom svärmor och svägerskan är ute på vift så bestämde vi oss för att bjuda in svärfar och svågern på söndagslunch hemma hos oss istället.
Svärmor och svägerskan är borta i 10 dagar på en bussresa till Lourdes i Frankrike. Inget jag tror skulle passa mig, även om dom besöker en hel del intressanta ställen längs vägen.

Barnen har nu haft sommarlov i 5 dagar och jag tycker redan det börjar märkas att dom saknar dom där 4 timmarna tillsammans med alla andra barn... och alla aktiviteter som dom gör. Jag gör så gott jag kan här hemma, men det är ju omöjligt att hålla samma takt som på dagis. Här hemma behöver man ju liksom även göra en massa andra saker som tar en hel del tid.

Jag tror det är dags att skaffa lite nya leksaker. Några saker som ligger en nivå högre än det dom har. Vi  har iofs aldrig mycket leksaker framme utan jag plockar undan och byter ofta, då blir sakerna nästan som nya igen när man tar fram dom :). Just nu finns det en docka, klossar att bygga torn med, några djur från duplo, en "tablet" för barn, ett gäng böcker och ett elektroniskt piano från chicco... Jag har märkt att särskilt Clara har börjat intressera sig för dockan, så det kanske är dags att skaffa lite tillbehör till den. Leksakerna som är undanlagda, som jag brukar byta med då och då, börjar även dom bli ointressanta...


5 kommentarer:

 1. Någon form av vagn kanske? Det uppskattade våra barn mycket...

  SvaraRadera
 2. Finns det ingen form av "öppna förskolan","sommarkul" eller annan verksamhet för barnen någon timme i veckan?....
  Inte lätt för dig att ersätta "andra barn".

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Öppna förskolan var ju ett bra tips, eller kolla om det finns föräldrargrupper i närheten. Eller dra igång nåt om det inte finns. Haha!
  Kul resa för svärmor och svägerskan, men jag hade nog inte heller satt mig i en buss så långt... Egen bil eller flyg. :)

  SvaraRadera
 5. du får föröska att komma ut o aktivera dem ute ett par timamr så kanske de blir trötta :)

  SvaraRadera