onsdag 22 juli 2015

Krämig risotto med zucchini och philadelphia

Det här inlägget är ytterligare ett bloggsamarbete med Jessica och bloggen Tuscas värld. Idag är temat zucchini. Här hos mig hittar ni ett recept på en krämig, god risotto och inne på Tuscas värld hittar ni ett recept på goda matmuffins. Kika gärna in hos Jessica, det finns massor av spännande, italienska recept där.

Om det är någon av er som är sugen på att samblogga om något så är det bara att hojta! :)


Det här behöver du:
240 gram ris för risotto
2-3 zucchini
60 gram philadelphia
5 dl vegetarisk buljong
1 charlottenlök
1 msk smör
2 msk olivolja
Salt och peppar

Så här gör du:
Värm upp smöret och olivoljan i en kastrull. Lägg ner riset och låt fräsa en liten stund. Häll på cirka en deciliter buljong. Varteftersom buljongen förångas, fyll på mer, lite i taget, tills riset är klart.

I en annan kastrull eller stekpanna fräser du den finhackade löken och zucchinin skuren i små bitar tills zucchinin är nästan klar. Salta och peppra efter smak
När riset är nästan klart blandar du ner zucchinin i riset. Rör om hela tiden.
Alldeles på slutet rör du ner philadelphian och smakar av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Om det är någon annan som är sugen på att samblogga är det bara att höra av sig :)






1 kommentar:

  1. Mums! Risotto är så himla gott, kul med nya recept att variera det på.

    SvaraRadera