onsdag 1 juli 2015

Telefonsamtalet


Det där telefonsamtalet jag väntade på från Matildes speciallärare, det blev så klart inte av förräns efter lunch. Usch så mycket man hinner hitta på i sitt huvud när man inte vet vad det rör sig om...
Jag oroade mig dock helt i onödan, det var inget negativt alls.

Det första hon ville berätta var att nya skolledningen (som startade i början av det här skolåret och som tog över ett smärre kaos från förre rektorn) vill ligga lite före med det praktiska och vi måste därför ansöka om hygienisk assistans (blöjbyten/toaletthjälp) redan nu, och inte som förra året, strax innan skolan börjar (vilket ju fick till följd att barnen gick på dagis i nästan en månad innan assistenterna var på plats).

Det andra hon ville prata om var utbildningshjälp i hemmet. När vi var i Genova fick ju båda tjejerna inskrivet i sina journaler att dom har behov av en speciallärare i hemmet. Väl tillbaka hemma fick vi till svar från olika ställen att det inte existerar.... Nu finns det en annan mamma med autistiska tvillingar som har jobbat på det här ett tag och nu har hittat en kvalificerad person som kan göra det. Nu gäller det bara att övertyga kommunen att dom enligt lag är skyldiga att ge dom mest behövande barnen den här assistansen.
Vi ska få papper av Matildes speciallärare för att göra ansökan till kommunen och jag ska även få den här mammans nummer. Hon är tydligen ganska aktiv när det gäller dom speciella barnens rättigheter och behov.

Den tredje saken var också väldigt positiv. Skolledningen har bestämt sig för att tillsätta en arbetsgrupp som ska arbeta med dom speciella barnens integrering, inkludering och utbildning på dagis och i skolan. Gruppen ska bestå av en speciallärare och en förälder från varje "sektion", det vill säga från dagis, lågstadiet och mellanstadiet. Hon undrade om jag var intresserad.
Jag svarade självklart ja. Ju mer insyn och ju mer möjlighet att påverka barnens skolgång desto bättre tycker jag. Vi får väl se om jag blir antagen.8 kommentarer:

 1. Vad skönt att det var positiv info! Hoppas att det blir liiiite mer ordning och reda nästa termin.
  Önskar dig en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Bara positivt alltså! Och självklart blir du antagen, skulle bara fattas annat.

  SvaraRadera
 3. låter ju bra hoppas du blir antagen är väl samma behov hos er som här hemma att ha aktiva föräldrar med som vet hur det är att leva med barn som har speciella behov

  SvaraRadera
 4. Idel goda nyheter ju! Härligt! Och att de dessutom har lite framförhållning... wow! ;)

  SvaraRadera
 5. Men så bra att det bara var positiva nyheter och bra framförhållning dessutom :-)

  SvaraRadera
 6. Pust så skönt att det var positiva saker, bra där att de är ute i god tid, planering är ju a och o för att saker ska fungera!

  SvaraRadera
 7. Det var ju jättebra att det var positiva nyheter, men jag förstår att du var nervös innan de ringde!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Härligt Helena. Det verkar vara bra fröknar ni haft. Och hoppas fortsättningen blir lika bra till hösten.
  Ha en härlig kväll.
  Kram Petra

  SvaraRadera