fredag 3 juli 2015

Blodprov och bilbarnstolar

Doktor Clara

Idag på morgonen är jag och Matilde ensamma hemma. Clara har åkt till Taormina med Peppe för att ta lite blodprov inför återbesöket på reumatologen nästa vecka.
När hon kommer tillbaka är det dags att åka på gymnastik... Sen i eftermiddag åker jag och Clara till stranden en stund.
Igår kom dom nya bilbarnstolarna, så jag har monterat ur dom gamla och in dom nya. Tjejerna är stora nu och åker från och med idag framåtvända. En milstolpe ;)
Här i Italien är det jättemånga som inte använder bilbarnstol alls. Små barn åker i mammas famn och lite större barn studsar ofta omkring som dom vill i baksätet. Jag blir så förbannad varenda gång jag ser det och jag har fått massor av konstiga kommentarer om att mina fortfarande använder bilbarnstol och framför allt om att dom åker baklänges...5 kommentarer:

 1. Och här är det nog bakvänt ännu ett år som gäller innan vi vänder stolen. Mina stora har också fått lov att ha stol länge. Förstår att det är frustrerande att se hur barn åker fritt i bilar. Jag ska till Italien i oktober och jag hoppas verkligen att våran hyrbil har barnstol för annars kommer jag gå :)

  Ha en fin dag

  Kram

  SvaraRadera
 2. Borde vara lag på! Visste inte att det var så illa, fortfarande :(

  SvaraRadera
 3. Borde vara lag på det i hela EU tycker jag! Ja, i alla länder...

  SvaraRadera
 4. Barnen i Italien lever lika farligt som vi som är uppväxta på 60-70-talet gjorde... ;)

  SvaraRadera
 5. Skönt att era barn sitter säkert i alla fall!

  SvaraRadera