tisdag 2 september 2008

Tisdagstema - Onyttigt

En äkta siciliansk sommarfrukost består av granita med brioche.
Granita är ett slags iskross som smaksätts med till exempel jordgubbar, citron eller kaffe (och en massa socker). Briochen är en slät bulle som man dopppar i granitan och den smakar ungefär som en semla-bulle.
Här är granitan serverad med dubbel grädde, under och över... Det är godare då ;o)

10 kommentarer:

  1. Ha ha, ja... gott såg det ut men kanske inte så hälsosam nej =)

    SvaraRadera
  2. Oj! Men om jag får ta bort grädden så funkar det nog som frukost nån enstaka gång iallafall!? :-) Och kravet på att mat ska vara vackert uppfyller detta ju med råge!

    SvaraRadera
  3. Säger bara buonooooo. Älskar granita alla fragola. Tyvärr får jag vänta enda tills 6 oktober innan jag får äta en igen. Hade tänkt att åka ned innan Konstnatten och Skördefesten som är den 25-28 september men som vanligt är jag ute i sista minuten och jag har inte ens börjat tänka på vilka bilder jag ska ställa ut. Typiskt mig, alltid i sista minuten jag. Fast några bilder blir det från Sicilien iallafall. Från Lido di naxos, Taormina och Etna. Dom är dom enda jag har bestämt mig för hittills men det räcker ju inte.
    Ha det så skönt nere i värmen.
    Ciao Annika

    SvaraRadera
  4. Det låter som om du för en skön tillvaro nere i Italien! ¨
    Jatack, sån frukost kan jag tønka mig :-)

    SvaraRadera
  5. Mmm vad härligt det låter! På semestern får man ju unna sig sådana onyttigheter... eller hur?

    SvaraRadera
  6. Det där såg ju väldans smaskigt ut!

    SvaraRadera
  7. frukost alltså.. hmm. ;-)

    SvaraRadera
  8. Ser härligt smaskigt ut på fotot :-) Har testat olika granita, läskar bra en varm dag! Alltid att onyttigheter smakar så mycket godare än nyttiga saker, frukt undantagen. Men en hel del nyttig mat kan vara tråkig för smaklökarna. Föredrar onyttigheterna ;-)

    SvaraRadera
  9. Jösses...men det ser allt gott ut. :o)

    SvaraRadera
  10. För att stilla din nyfikenhet lite - jag slutar blogga på Vildängel-bloggen därför att vi har köpt hus, ska flytta till annan ort, maken ska iväg några dagar på en golfresa och direkt han kommer tillbaka åker jag utomlands, det ska fixas och trixas med flytten och ja allt annat..... Jag har inte koncentration nog för att blogga dessutom *s*

    SvaraRadera