fredag 2 oktober 2009

Det finns inte ord...

Det som har hänt endast 30 km från vårt hem är helt ofattbart. Hur kan ett oväder få så katastrofala följder i byarna Giampiliere och Zancletta medans det här i Giardini Naxos inte hände något alls?

Människorna i Giampiliere är arga. Det är flera år sedan geologerna började varna för att risken för ras var stor, politikerna har lovat och lovat, men ingenting har gjorts. För två år sedan drabbades byn hårt av översvämningar och ras, vilket orsakade skador för flera hundra miljoner euro. Skillnaden är att den gången var det ingen som behövde sätta livet till...

Dödstalet är nu uppe i 18. Antalet väntas stiga ytterligare då ett 10-tal personer fortfarande saknas.
Här kommer en två inslag från tv-nyheterna som tydligt visar hur stora skadorna är.


Här finns en film från helikopter: youreporter.it

Sent om sider dök det även upp en artikel i aftonbladet

6 kommentarer:

 1. Jadu...pust! Politik är lika skit men levereras i olika boxar. Människor måste dö innan ändring sker...
  Det är första gången det händer så nära, är lite skakad själv. Har aldrig sett på maken på oväder. Ändå är jag van vid fjällväder. Usch!

  SvaraRadera
 2. Hej igen. Har länkat till din blogg från min. Jag orkar inte ta in mer. Har aldrig upplevt något som detta...vill inte se eller skriva mer. En ny dag imån.

  SvaraRadera
 3. Helt galet men ändå skönt att ni klarade er! jag loggade direkt nu ikväll när jag hörde om ovädret!!! massor med kramar Anna

  SvaraRadera
 4. Fy vad läskigt! Vilken skönt att det inte var hemma hos er, även fast det naturligtvis är oerhört sorgligt att så många fick sätta livet till...

  SvaraRadera
 5. Fy så hemskt det här är. Jag har verkligen varit orolig för hur läget var i Gaggi. Gaggi ligger ju också i en dal med höga berg runtomkring och inte fick jag tag i Eva på telefon. Ikväll lyckades jag nå henne på mobilen och det lugnade mig, för det var helt oskadda. Det hade varit ett väldigt oväder, men ingenting som för några skador med sig.

  Hoppas att det inte blir flera dödsfall än de här 18.

  Jag måste säga att svensk TV inte visar något större intresse när en så stor katastrof inträffar i Europa??

  SvaraRadera
 6. Ingrid, skönt att höra att allt är bra med Eva och hennes familj. Hade jag bara tänkt ett steg längre hade jag ju kunnat skriva till dig att inget rapporterats från det området, men jag trodde att du hade fått tag på henne tidigare.

  SvaraRadera