fredag 2 oktober 2009

Giampilieri värst drabbat

Cirka 3 mil från Giardini Naxos mot Messina till ligger en liten by som heter Giampilieri. En by vid havet med höga berg bakom sig.
Berget bakom har rasat och hela hus har blivit begravda. Fram till lunch kunde räddningspersonal inte komma fram alls landvägen, de värst skadade räddades med hjälp av helikoptrar och båtar.
Bilderna i inslaget från nyhetsprogrammet TG5 talar för sig själva.

Antalet döda har nu stigit till 14. Ett 30-tal allvarligt skadade vårdas på sjukhus runt om i regionen. Den enda siffran som sjunkit är den för försvunna, den är nu nere i runt 10 personer.

Det är helt ofattbart att det kan vara sån skillnad på bara 3 mils avstånd. Vi hade oväder här igår, men inte värre än ett "helt vanligt" oväder med åska, regn och tillfälliga strömavbrott.

Uppdatering kl 15.17 DN har vaknat och skrivit en artikel här

Uppdatering kl 15.51 Expressen har vaknat men ligger lite efter med statistiken...

Uppdatering kl 17.04 Antalet döda stiger till 17. I byn Scaletta Zanclea gräver man fortfarande för hand efter överlevande.

Uppdatering kl 18.12 18 döda....

5 kommentarer:

 1. Fy vad otäckt. Jag har inte alls hört nyheter idag så jag hade inte hört något innan jag fick se det här hos dig nu. Usch. Jag förstår verkligen att du är skärrad som befinner dig så nära. Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt att ni sluppit. Vi har haft rejält oväder här. Murar som rasat och ambulans/brandkår som åkt hela natten. Nu åskar det igen, storm och vind....en vanlig sådan, men vi misstänker att i natt blir det samma sak. I morse var det sol, varmt och helt vindstilla.

  Svensk media hakar på när brittisk media visar något. Det är där de hämtar en hel del nyheter. Men DN brukar vara först med seriösa nyheter. Ekot hade det på radio vid lunch, fick en länk mailat.

  Bra att ni är välbehållna. "Helly" är också på benen.

  SvaraRadera
 3. Usch, vad fruktansvärt!
  Finns inga andra ord.
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Ja, det var riktigt otäckt. Var precis på den vägen igår där allt skedde, men vände om när jag såg hur lervällingen föll som ett stort vattenfall över vägen. Fattar inte hur folk kan vara så enormt dumma att bara fortsätta att köra...

  SvaraRadera