söndag 4 oktober 2009

Shopping och hagel i Catania

Idag på förmiddagen åkte vi till köpcentret Katané i Catania för att shoppa lite. Våra höst/vintergarderober ekar tomma och det var hög tid att fylla på lite. Min garderob ekar tom för att förra året blev det inget köpt eftersom jag var gravid och det inte var någon större idé och året innan det köpte jag inget heller för jag ville hellre ha så mycket pengar som möjligt att spendera när vi åkte till Thailand.
Peppes ekar tom för att han aldrig anser att han behöver något när jag frågar... Men nu fick jag dra honom i örat lite, för jag orkar inte höra hans gnäll över att han inte har några rena kläder. Inte så konstigt att det inte finns något rent om man bara har ett fåtal av varje typ, särskilt på vintern när det i långa perioder är svårt att få tvätten torr :o)

Någon kanske kommer ihåg att jag tidigare har beklagat mig över hur färglös min garderob är? Jag har en viss förmåga att köpa flera av samma sak om jag hittar något jag gillar, och då helst en i svart och en i vitt... Idag var jag faktiskt ganska duktig, inte ett enda litet plagg varken i svart eller vitt fick följa med hem! (däremot 2 likadana toppar från h&m i olika färger, men det kan vi ju prata lite tyst om...)

Något som jag bara måste göra när jag är på Katané är att gå in i mataffären och köpa te! Här i Giardini finns bara vanligt och med citronsmak (om man inte vill ha örtteer och det vill man inte), men på Katané har de en massa olika smaker, så nu är förrådet ordentligt påfyllt igen, man vet ju inte när man kommer dit nästa gång :o)

När vi var på väg ner för rullbanden för att åka hem hördes plötsligt ett helt otroligt BRAK! och alla fick något oroligt i blicken, man skulle kunna tro att halva köpcentret rasat, men så fort vi kom ut förstod vi var det var.
Det var "bara" åska precis rakt ovanför köpcentret och det haglade riktigt kraftigt. Haglet var nästan 2 cm i diameter!! Jag tror aldrig jag har sett något liknande i hela mitt liv!!
Vi blev kvar ett tag på köpcentret, för i det vädret hade vi ingen lust att ge oss ut på vägarna, men som tur var så lättade efter en kvart och vi kunde bege oss hemåt. Vägarna var dock smått översvämmade och jag tyckte riktigt synd om de som åkte scooter, på vissa ställen var vattnet så djupt som 10 cm!
Väl ute på motorvägen var allt lugnt tack och lov.

Vad fasiken är det som händer med vädret egentligen???

11 kommentarer:

 1. Hej !!!!!!!
  Jag tror det blev helbra, med lite nytt i garderoben.....men varför prata tyst om hm.......jag shoppar en hel del där.....
  vädret är onekligen upp och ner .....fasansfullt att höra om alla katastrofer......med så många männsikoliv inblandade.........
  Nu till nåt helt annat........blir glad av alla dina positiva komm. hos mig.......du är för gullig......tror dock inte att du behöver mina tjänster.......var och en inreder , som den vill......och jag tror det allra bästa är att inreda efter den person man är.....då blir hemmet ens eget och personligt.......finns inga fula hem.....bara olika......ev. kanske lite färgråd......eller lite nya ideer ibland......det tror jag vi alla behöver.......sedan är vi ju alla olika intresserade av inredning.....och tur är väl det !!!
  Kram.....Monica

  SvaraRadera
 2. Det måste ha varit ni som fick hagel, för vinden är kall. Vi fick ta alla blixtar...det var som en ljusshow och rakt framför näsan. Hagel? Nu? Det haglade i Febr 2008 här i tre sekunder. Och thats it...

  SvaraRadera
 3. Sorry, glömde. Snygg ny-styling på bloggen! WOW!

  SvaraRadera
 4. Så förvånad jag blev när jag tittade in till dig, så snyggt du gjort med den nya layouten! Jättsnyggt faktiskt!

  Ja vad är det som händer med vädret - åska och hagel - det är inte någon höjdare och att då vara ute och åka scooter. Tur att ni vara kvar under tak till det värsta gått över.

  /Ingrid

  SvaraRadera
 5. Du har samma typsnitt på din signatur som jag har i min logga på Candelina.se!!! Kul! Jag älskar Scriptina...

  SvaraRadera
 6. Halloj! Hàller med de andra snygg layout och inget fel pà HM. Sà tròtt pà att man inte kan hitta vanliga vardagsklàder hàr som inte tòmmer hela plànboken... Innan àkte jag till Zara pà Etnapolis, men nàsta gàng blir det till Katané som t.o.m àr nàrmare oss :)

  Och fòrresten jag kommer gàrna òver pà en kopp te nàgon kvàll ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. URSNYGGT! Hur får du dit namnet???? Vill haaaaaa...

  Kram

  SvaraRadera
 8. Helly: Du är hjärtligt välkommen! :o)

  Sandbarnet: Här finns en guide till hur man gör: http://www.thecutestblogontheblock.com/blog-secrets/140-how-to-add-a-signature-to-your-blog-posts-updated.html

  SvaraRadera
 9. Monica & Helly: Jag skrev nog lite klantigt där, jag menade inte att prata tyst om H&M (älskar H&M) utan om att jag återigen köpt flera av samma tröja fast i olika färger :o)

  SvaraRadera
 10. Grattis till lite nytt i garderoben! Det behövs alltid tycker jag... Oftast kommer jag hem med något svart om jag inte skärper till mig rejält! men kan ju inte ha allt i samma färg!

  Hoppas ni får lite lugnare väder snart!

  SvaraRadera
 11. Vilken tur att ni fortfarande var kvar inne på köpcentret när ovädret drog igång och inte hunnit ut på vägaren redan!
  Jag behöver med löpa lite nytt. Speciellt toppar. Får se om även jag hinner med HM denna veckan :)

  SvaraRadera