onsdag 2 december 2009

Nu ska jag bli proffs i köket

Jag har ganska nyss kommit hem från "vaktandet" av tvillingarna. Det gick bättre än förväntat faktiskt. Dom kallade på mamma några gånger men det avledde jag snabbt med hjälp av några legobitar och en talande Musse Pigg-docka ;o) Ärligt talat så var dom faktiskt mest intresserade av Nicke Nyfiken på tv, som på italienska heter Giorgio il curioso... Stackars apa....

Peppe har varit på posten idag på eftermiddagen, ni vet avin som kom igår på vilken det stod att man kunde hämta ut 2 små paket igår eftermiddag, men som vanligt så fanns paketen inte där? Den här gången hade vi tur, för redan i dag fanns dom (en del av er minns säkert förra dusten med posten och avier...) Jag var ganska nyfiken, för det ena paketet var jag ganska säker på var det kom i från och vad det innehöll. Jag vann nämligen en bok i en minitävling på twitter för ett tag sen... Den tekniske kocken 2 av kocken Rikard Nilsson och livsmedelsprofessorn Per-Olof Hegg. Jag blev jätteglad och förvånad när jag upptäckte att det andra paketet innehöll den första boken; Den tekniske kocken.
Jag har naturligtvis inte hunnit läsa dom ännu, men jag har suttit och bläddrat lite och det ser ut att bli väldigt intressant läsning. Det här är nämligen inga vanliga, tråkiga kokböcker. I dom här får vi lära oss en massa intressanta saker om varför vissa saker blir som dom blir i köket. Böckerna innehåller visserligen en massa spännande recept och många vackra matfoton, men det som gör dom speciella är just det att man får lära sig en massa saker som man inte hade en aning om (nej, inte ens jag som har en far som är kock och som själv varit i köksbranschen ett antal år).
Jag ser verkligen fram emot att läsa dessa köksböcker från pärm till pärm!

4 kommentarer:

 1. Skönt att barnvaktsuppdaraget gick bra! I vissa lägen finns det fördelar med TV :-)

  SvaraRadera
 2. Så skönt att barnvaktandet gick bra och grattis till de fina priserna (och att du slapp springa till posten flera gånger för att lösa ut dem)

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 3. Svar: Vad kul att du vill vara med i veckans blogg =)

  Allt bra med dig ikväll?

  Kram

  SvaraRadera
 4. grattis till vinsten. Ja, jag håller med...stackars apa! :=)

  SvaraRadera