torsdag 2 augusti 2012

Melanzane fritte

  • Tvätta och skiva auberginen i cirka 1 cm tjocka skivor.
  • Salta rikligt på båda sidor och lägg i ett durkslag eller liknande. Låt ligga minst 1 timme.
  • Skölj av ordentligt och torka skivorna.
  • Vänd i ägg och ströbröd (gärna med blandat med lite goda kryddor) och stek i stekpanna.



12 kommentarer:

  1. Här äter vi sådana också, och ringlar honung över vid serveringen. Jättegott!

    SvaraRadera
  2. Låter gott! Är det som tillbehör till kötträtter, eller är det en egen rätt?

    SvaraRadera
  3. Antar att ni steker i olivolja?

    SvaraRadera
  4. Visst är det gott! Här hemma kan man ju hitta aubergine till bra pris så här års.
    Må så gott!

    SvaraRadera
  5. Mm, så gott det ser ut! Vad brukar du ha för kryddor?

    SvaraRadera
  6. Det låter gott....måste jag absolut prova. Tack för recept!

    SvaraRadera