måndag 17 november 2014

En svensk dag

Igår blev det en svensk dag för oss. Först åkte vi till köpcentret i stan för att handla lite på H&M samt lite födelsedagspresenter eftersom vi är bjudna på kalas på onsdag.
Efter shopping och lite mellanmål drog vi vidare till ikea för att köpa en ny grindatt sätta i dörren till badrummet. Tjejerna har lärt sig öppna den dörren trots att handtaget är vänt uppåt, Den viktigaste anledningen är dock att det är så dåligt ventilerat att det behöver stå öppet, så att värmen från vedspisen kan hjälpa till att både värma upp och torka ut lite.

Matilde som fram till för någon dag sen svalde precis allting helt som man gav henne (och därmed satte i halsen om man inte var försiktig)  har helt plötsligt, från en dag till en annan, börjat tugga och nu tuggar hon så det står härliga till!

Som ni ser på bilden från ikea är hon väldigt nöjd. Hon ville inte äta mycket av köttbullarna och potatismoset, däremot ville hon ha brödet... Det fick hon behålla medans vi gick vidare och under tiden som vi gick runt därinne så gnagde hon i sig hela bullen, som var både ganska stor och rätt hård...


9 kommentarer:

 1. så skönt att hon lärt sig det! Trots allt är det ett orosmoment att sätta i halsen...

  SvaraRadera
 2. Så flott at det ordner seg 👏😊

  SvaraRadera
 3. Vilket framsteg! Härligt :) C

  SvaraRadera
 4. Det lät som en ganska bra dag ändå :) Skiljer sig era IKEA-varuhus från våra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det enda som skiljer är att efter kassorna finns det en liten mataffär med svenska varor som kaviar, ost, godis, köttbullar och sånt :)

   Radera
 5. Se där, det lossnar allt eftersom, små steg är ju också steg! Å ja, jag förstår att glögg inte gör sig lika bra i värmen... KRAM!

  SvaraRadera
 6. Det är så fantastiskt med barns utveckling, plötsligt händer något som verkat nästintill omöjligt tidigare. Lilla duktiga Matilde och Clara också såklart. <3

  SvaraRadera
 7. Men dissa köttbullarna? Det får allt bli svenskskola för barnen, fram med den inlagda sillen! :)

  SvaraRadera