måndag 15 juni 2015
Snabbaste fiskpastan
Den här pastarätten gör jag ofta med pesce persico, som är en slags abborre, men den finns inte i Sverige. Det går i stort sett bra med vilken sorts fisk som helst, som tex torsk eller spätta.
Det här behöver du:
4 portioner av din favoritpasta
400 gram av din favoritfisk
2 dl grädde
2 dl vitt vin
Lite smör eller olja att steka i
Persilja
Salt och peppar
Så här gör du:
Koka upp pastavattnet. Häll i pastan och koka den tid som står på förpackningen.
Skär fiskfileerna i lagom stora tärningar (munsbitar) och fräs dom i en stekpanna tills dom får en gyllene färg. Häll på vinet och låt puttra tills nästan all vätska är borta.
När pastan är klar blandar du ner grädden i pannan med fisken och sedan pastan. Strö över finklippt persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Snabbt, gott och smidigt tycker jag det verkar vara så tack för tipset!
SvaraRaderaJag är ingen älskare av fisk, annars lät det gott! ;)
SvaraRaderaMums! Låter enkelt och gott!
SvaraRaderaTack för tipset!
Mums! Låter enkelt och gott!
SvaraRaderaTack för tipset!