måndag 15 juni 2015

Snabbaste fiskpastan


Den här pastarätten gör jag ofta med pesce persico, som är en slags abborre, men den finns inte i Sverige. Det går i stort sett bra med vilken sorts fisk som helst, som tex torsk eller spätta.

Det här behöver du:
4 portioner av din favoritpasta
400 gram av din favoritfisk
2 dl grädde
2 dl vitt vin
Lite smör eller olja att steka i
Persilja
Salt och peppar

Så här gör du:
Koka upp pastavattnet. Häll i pastan och koka den tid som står på förpackningen.
Skär fiskfileerna i lagom stora tärningar (munsbitar) och fräs dom i en stekpanna tills dom får en gyllene färg. Häll på vinet och låt puttra tills nästan all vätska är borta.

När pastan är klar blandar du ner grädden i pannan med fisken och sedan pastan. Strö över finklippt persilja.

4 kommentarer:

  1. Snabbt, gott och smidigt tycker jag det verkar vara så tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Jag är ingen älskare av fisk, annars lät det gott! ;)

    SvaraRadera
  3. Mums! Låter enkelt och gott!
    Tack för tipset!

    SvaraRadera
  4. Mums! Låter enkelt och gott!
    Tack för tipset!

    SvaraRadera