Vem är Helena

Född i Stockholm en majdag 1973, men uppvuxen i Skåne.

Var ett ganska klantigt barn som ofta gjorde sig illa och hade klippkort på akuten... Fortfarande ganska klantig, men befinner sig inte lika ofta på akuten.

Gillar att läsa böcker, ett intresse som väcktes tidigt tack vare att mamma alltid läste något när det var sovdags. Hade en gedigen samling barn- och ungdomsböcker (en del i arv från mamma) som tyvärr förstördes vid en vattenläcka i förrådet.

Har flyttat massor av gånger, och bytt skola ungefär lika många gånger som det finns årskurser i skolan...

Var alldeles för trött på skolan efter nian för att gå någon seriös linje på gymnasiet. Det blev en ettårig utbildning i livsmedelskunskap. Grundämnena är sedan inlästa på komvux med betydligt bättre betyg än vad jag hade kunnat få under gymnasietiden.

Har gått en 6 månader lång fotoutbildning och en ettårig guideutbildning på folkhögskola.

Julen 2000 åkte jag utomlands för första gången "på riktigt" (Danmark och Tyskland räknas inte när man växer upp i Skåne). Resan gick till Thailand där föräldrarna spenderade vintern. Blev helt såld och började kolla på möjligheter att få spendera mycket tid utomlands direkt när jag kom hem. Sökte som reseledare hos flera olika bolag, kom in på alla men valde Fritidsresor. I mars 2001 bar det iväg på trainee till Egypten och sedan dess har jag bara bott enstaka, kortare perioder hemma i Sverige.

Sommaren 2002 tog arbetet som reseledare mig till Sicilien. Det var bara meningen att jag skulle hjälpa till med uppstarten och sedan åka vidare till Kos, men ödet ville annorlunda och jag blev kvar hela säsongen.
Sommaren efter kom jag tillbaka hit för att studera italienska på Babilonia i Taormina, träffade Peppe under vinterhalvåret och flyttade aldrig hem till Sverige igen...

Efter ungefär sju bedrövelser (i form av 2 väldigt sena missfall och lite annat) blev vi äntligen föräldrar i oktober 2011. Inte bara till en, utan till 2 mirakeltjejer som ingen trodde skulle överleva den dagen dom föddes nästan 2 månader för tidigt.
Det blev några månader på sjukhus för tjejerna, men nu mår dom bra och är hemma och håller oss sysselsatta ungefär 48 timmar per dygn ;o)