torsdag 6 augusti 2015

Glöm att ni har en dotter - Sandra Gregory


Baksidestext:
Sandra  Gregory har under några år arbetat som lärare i bangkok. Men efter en militärkupp förlorar hon sitt jobb och blir samtidigt sjuk. Desperat efter att få komma hem till sin familj i England bestämmer hon sig för att smuggla en liten mängd heroin för en helt främmande mans räkning.
Sandra tas på bar gärning och döms till fängelse. Ett straff hon bla avtjänar på det ökända fängelset Bangkok Hilton. Den brutala och förnedrande verkligheten som hon tvingas genomleva lämnar outplånliga spår i hennes själ. Men en inre styrka och vilja får henne att kämpa och här är hennes berättelse.

Omdöme:
Om  vi säger så här... Personen som har skrivit baksidestexten är en bättre författare än Sandra Gregory...
Jag har läst många såna här böcker, men ingen har på samma sätt gett mig känslan av ett hastigt ihopslängt arbete mest för att kunna tjäna pengar på ens berättelse...
Ofta pratar hon i ena meningen om hur det inte är synd om henne och i nästa om hur synd det är om henne, att straffet är för hårt för det hon gjort...
Ofta börjar hon också berätta om någon person som hon möter i fängelset, men avslutar liksom inte utan hoppar plötsligt över till något annat.
Nej, vill man få en inblick i hur det kan vara att sitta fängslad i Lard Yao så ska man välja någon annans berättelse... Vilken som helst nästan...2 kommentarer:

  1. Då tar jag detta som ett tips på vad jag inte ska läsa! Har fått låna två böcker av en bekant som handlar om två prästdöttrar och deras respektive livsöden som jag ska börja läsa ikväll. Kram!

    SvaraRadera
  2. Då avstår jag från den så tack för varningen!

    SvaraRadera