fredag 1 augusti 2008

1 700....

Idag på lunchnyheterna rapporterade man från Lampedusa igen. Det verkar bli en rekorddag idag då det redan vid 12-tiden hade anlänt cirka 1700 flyktingar.
1 700 !?! Det är helt sjukt många. Lilla Lampedusa sjunker nog snart om man inte får någon ordning på det här problemet.

6 kommentarer:

  1. Vi har samma fenomen här på Kanarieöarna. Ibland kommer det hur många båtar "pateras" som de kallas som helst. Det har dock sjunkit något efter att man gjort nåt i hamnarna i Afrika (vad?!). Många båtar tar kustbevakningen ute till havs och eskorterar till hamnar där de oftast väldigt hårt medförda båtflyktingarna tas om hand av röda korset och sedan forslas till något uppsamlings ställe och sedan förs tillbaka till ursprungslandet (som de ofta vägrar att uppge för att inte kunna sändas tillbaka...). Minderåriga stannar kvar på särskilda center och blir så vitt jag vet kvar i landet. Det jag tycker är så fantastiskt är att det finns så många kanarier som arbetar ideellt för dessa människor, som kommer med mat och kläder och skor och filtar och så röda korset förstås! Mer pengar till Röda Korset så att de kan fortsätta göra det de gör!!! Hoppsan lång kommentar...
    Grattis till jobbet!
    Verkar skitkul! Vad ska Johanna göra nu då? Lämnar hon Trivago?

    SvaraRadera
  2. Jo det ekar nog lite tomt på nattfrost och norrskensbloggen - jag har glömt bort min inloggning dit.... *generad* men finns på en annan blogg nu förutom min fotoblogg.

    SvaraRadera
  3. Stackars människor...de får säkert betala dyrt för att få en plats på båten och sen ändå skickas tillbaka. Visst borde man göra något åt dem som försöker sko sig på flyktingarna.
    Hoppas att altt är bra med dig. Här i Sverige har vi haft toppenväder ett tag men nu är det +13 och regn:-) Vilsamt tycker vi som sett sol hela året men synd om dem som har semester.
    Kram Ninni

    SvaraRadera
  4. Nu har jag hittat igen mitt lösen till Nattfrost o norrsken!

    SvaraRadera