lördag 14 februari 2009

5 år

Idag är det alla hjärtans dag, och därmed hela 5 år sedan jag och Peppe blev tillsammans... Jösses vad tiden går fort ;o)

Det finns lite olika sägner om varför vi firar alla hjärtans dag, men det här är kanske den vanligaste:


"Sankt Valentin en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius II förbud att viga unga par. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter som han var mycket förälskad i: det första Valentinkortet och ursprunget till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag.

Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine"."

källa wikipedia

_____________



Ikväll är det den andra delfinalen i melodifestivalen. På www.svt.se kan man följa tävlingen i direktsändning och inne hos Jerry kan man vara med och kommentera och diskutera bidragen.
_____________________

Ps Jag hade hoppats kunna ta bort kommentarskontrollen snart, men tyvärr får ni stå ut med den ett tag till...

9 kommentarer:

  1. grattis på 5 årsdagen..Idag fick jag besök från din ö. Eller rättare sagt han är där ifrån men bor i Mestre nu. Han har berättat mycket om ön, och hur det var för där. Han jobbade natt här förut. Nu har han hittat en rik änka och är lyxhemmaman. Det är roligt för han har haft det fattigt ..

    SvaraRadera
  2. Grattis till dig och Peppe! Ni om några har ju anledning att fira idag. Och fem år kan ju dessutom räknas som jubileum, eller hur!
    Kram till er alla tre ☺

    SvaraRadera
  3. Grattis!!En extra anledning till att fira idag då:)
    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Grattis! Hoppas att ni får en underbar dag!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. wow! Grattis. Det är i alla fall en dag man inte glömmer.. på alla hjärtans dag alltså! Utdelas det presenter också? :-)

    SvaraRadera
  6. Grattis :) Vilken bra dag att fira årsdagen på hehe. Själv har vi fyra månader kvar till femårsdagen men tiden går så snabbt så det är väl snart. Delar ni ut presenter idag då? Tack för din kommentar angående dödsbeskederna, det värmde verkligen :D

    SvaraRadera
  7. hej !!! Du tar ju sådana fantastiskt fina bilder så jag undrar vad har du för kamera??? Är just nu på väg att köpa mig en , jag har sett på din bildblogg också på så otroligt vackra foton på blommor!!!Ha en bra dag !!!/Anna

    SvaraRadera
  8. Grattis grattis till er femårsdag! Måste säga att dagen verkar vara omsorgsfullt vald av Peppe..?! Lätt att komma ihåg, hi, hi. Eller är det du som har svårt med datum Pysen?
    13 augusti är vårt datum.

    SvaraRadera
  9. Ja, grattis på 5-årsdagen!

    Vi pratade just om hur den här seden upp kom i går. Intressant hur de liksom uppstår..

    SvaraRadera